ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ: Είμαστε για τα ...πανηγύρια

Του Ανδρέα Α. Βρη 

Πρόσφατα  πολύς λόγος έγινε για την  πραγματοποίηση μιας εμποροπανήγυρης, όπως αποκαλείται, στην Ακτή Δυμαίων ή πιο σωστά μιας ολιγοήμερης υπαίθριας αγοράς. 
Προκλήθηκαν ποικίλες, άνευ ουσιαστικού λόγου, και γι’ αυτό επιεικώς ατυχείς κατά την άποψή μας ,αντιδράσεις με βασικό άξονα την (υποτιθέμενη) απώλεια εσόδων των εμπόρων κυρίως του κέντρου της πόλης. 

Καλέ σιγά τ αυγά…
Απ’ όσους επωνύμως ή ανωνύμως αντέδρασαν έκανε άραγε κάποιος τον κόπο να δει επί τόπου περί τίνος ακριβώς επρόκειτο ώστε να ζητείται , λίγο πολύ,  να σηκωθεί τείχος προστασίας και να εκδοθεί απαγορευτικό διέλευσης σαν να επέδραμαν κατά της πόλης από τον πατραϊκό βάρβαρες φυλές και πειρατές; 

Το χειρότερο  είναι ότι όλοι μίλησαν για όλα, πλην ενός που είναι και θα έπρεπε να είναι το κυριότερο μέλημά τους: Δηλαδή οι ίδιοι οι καταναλωτές και το συμφέρον τους και ειδικά αυτοί με πολύ χαμηλά εισοδήματα που πηγαίνοντας στην εμποροπανήγυρη είχαν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν αντικείμενα με ελάχιστα ευρώ, αναλόγου ποιότητας βέβαια. 
Αλλά ούτε τους μικροπωλητές ( μεταξύ των οποίων και Πατρινοί)  σκέφθηκε κάποιος, ούτε ασχολήθηκε μαζί τους, προφανώς γιατί  έκριναν ότι δεν  δικαιούνται να έχουν στον ήλιο μοίρα, ας ασκούν νόμιμο επάγγέλμα.
Αμ τι νόμιζαν; Εδώ είναι Πάτρα δεν είναι παίξε... γέλασε.
Είναι Πάτρα που διατηρεί την μιζέρια και την ανωριμότητά της αμείωτη σε όλα τα κρίσιμα μικρά και μεγάλα θέματα όποτε αυτά προκύπτουν.  Ας θυμηθούμε: Ολυμπιακή Πόλη, Καρναβάλι, Πολιτιστική Πρωτεύουσα, παραλιακό Μέτωπο, Κυριακή Ανοικτά, νέα Πολυκαταστήματα, καθαριότητα, κυκλοφοριακό και πολλά άλλα που διαχειρίστηκε ή διαχειρίζεται με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. 
Και μετά  βρήκε ν΄ασχοληθή με το παζάρι …
Μοιραία  ο ΟΛΠΑ δέχθηκε, και τότε, άδικα βέλη. Ασφαιρα όμως, κενά πειστικών επιχειρημάτων τα πυρά έπεσαν στο κενό.
Και μία λεπτομέρεια ενδεικτική της περισσής υποκρισίας: 
Σχεδόν όλα τα είδη της εμποροπανήγυρης υπάρχουν μονίμως κάθε εβδομάδα σε αφθονία σ’ όλες τις λαϊκές αγορές της πόλης με τις ίδιες περίπου τιμές.
Η υπαίθρια αυτή αγορά, λοιπόν ,καλώς έγινε και ακόμα πιο καλά έκανε και ο ΟΛΠΑ, από κάθε άποψη, που έδωσε την άδεια. Το ίδιο πρέπει να κάνει και στο μέλλον.
Γειά στα χέρια των μελών του ΔΣ που δεν υπαναχώρησαν και τόλμησαν το σωστό και το αυτονόητο γιατί και αυτό στην πόλη, που ακούει στο όνομα Πάτρα, δεν είναι πάντα δεδομένο.

Τελικά πότε θα ξαναέλθη; Αυτό ρωτούν τώρα οι απλοί καταναλωτές και καθόλου δεν τους νοιάζει ούτε τι θέλουν όσοι έμποροι  μονίμως κλαψουρίζουν για ότι γίνεται και μονίμως απαιτούν,  ενώ ποτέ δεν δίνουν τίποτα, ούτε οι  υποστηρικτές τους που  το μόνο  που κατάφεραν ήταν να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της εμποροπανήγυρης.
Συμπέρασμα : Είμαστε για τα ...πανηγύρια. 


Υ.Γ Σχετικά ετεροχρονισμένη η παρέμβασή μας αλλά θεωρούμε ότι είναι το θέμα πάντα επίκαιρο καθώς σύντομα έχουμε να δούμε πολλά ...παρόμοια.

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ: Είμαστε για τα ...πανηγύρια ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ: Είμαστε για τα ...πανηγύρια Reviewed by imerisios.gr on 8:07:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.