800 Πατρινοί ζητούν έκτακτη οικονομική βοήθεια – Ραγδαία αύξηση από πέρσι – Σταμάτησε ο Δήμος να δέχεται αιτήσεις


Εκατοντάδες πατρινοί απευθύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου για την χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος ένδειας. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις αγγίζουν τις 800, κάνοντας το ποσό των 15.000 ευρώ που χορηγήθηκε στο Δήμο από την κυβέρνηση να είναι εξαιρετικά μικρό για την κάλυψη των αναγκών.

Η οικονομική κρίση πλήττει καθημερινά ολοένα και περισσότερους πολίτες γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι το 2013 που ο δήμο επιχορηγήθηκε για τον ίδιο σκοπό με 10.000 ευρώ μόλις 300 αιτήσεις κατατέθηκαν εκ των οποίων μόνο οι 70 ικανοποιήθηκαν.

Από την δημοτική Αρχή μάλιστα ανακοινώθηκε ότι: «Λόγω της μεγάλης συρροής κόσμου, η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου δεν δέχεται αιτήσεις πολιτών για τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος ένδειας από σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης πλέον στα αιτήματα, λόγω έλλειψης ιδίων πόρων.»

Εν συνεχεία οι κοινωνικοί λειτουργοί της Υπηρεσίας θα διεξάγουν κοινωνικές έρευνες, ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες των πολιτών και να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα με τα χρήματα της επιχορήγησης.
800 Πατρινοί ζητούν έκτακτη οικονομική βοήθεια – Ραγδαία αύξηση από πέρσι – Σταμάτησε ο Δήμος να δέχεται αιτήσεις 800 Πατρινοί ζητούν έκτακτη οικονομική βοήθεια – Ραγδαία αύξηση από πέρσι – Σταμάτησε ο Δήμος να δέχεται αιτήσεις Reviewed by imerisios.gr on 6:22:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.