Κόμβος διακίνησης τοπικών προϊόντων η Λαχαναγορά Πατρών - Στόχος να γίνει το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο αγροτικών προϊόντων της Ελλάδος

Η πορεία μετατροπής της Λαχαναγοράς Πατρών στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο αγροτικών προϊόντων (logistics center) της Ελλάδος πρόκειται να παρουσιαστεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου  και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέα 12) στην Πάτρα, σε
ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του ΟΚΑΑ στην ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδος», που διοργανώνουν ο Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ), το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος , ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Νικόλαος Μαντζούφας, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας μετατροπής της Λαχαναγοράς Πατρών σε κόμβο διακίνησης προϊόντων τοπικής παραγωγής, που θα συνδέει την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων αυτής στην τοπική και εθνική οικονομία, αλλά και στην κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ένα προς ένα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής από τον ΟΚΑΑ, σε μια προσπάθεια παραδειγματικής κίνησης διαφανούς διαχείρισης πόρων.
Αναλυτικότερα,  θα παρουσιαστεί το σύνολο των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΟΚΑΑ στο διάστημα Νοεμβρίου 2011 – Νοεμβρίου 2014 στην Ιχθυόσκαλα και τη Λαχαναγορά της Πάτρας.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για την εκδήλωση είναι 2106430683 & 6944276307 ( Χριστοφή Μαριάννα).

Μερικά λόγια για τον ΟΚΑΑ
Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας διαθέτει 2 κεντρικές αγορές και 11 ιχθυόσκαλες σε όλη την Ελλάδα με συνολική αξία εγκαταστάσεων μεγαλύτερη των 45.000.000 €, μετοχικό κεφάλαιο 33.946.900 € και 145 εργαζομένους. Ο τζίρος του ΟΚΑΑ το 2013 ανήλθε στα 14.111.000 € και παρουσιάζει  μηδενικό συνολικό δανεισμό και μηδενική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή άλλη δημόσια πηγή.
Η Κεντρική Αγορά της Αθήνας διαθέτει  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας άνω των 363.000 τμ., στεγασμένους χώρους 40.000 τμ., στεγάζει 400 χονδρεμπορικές επιχειρήσεις  και έχει επενδύσει σε υποδομές από το 2004 έως και το 2013 30.000.000 €. Η Κεντρική Αγορά της Πάτρας διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 50.000 τμ. και στεγάζει 40 χονδρεμπορικές επιχειρήσεις.
Οι  11 ιχθυόσκαλες στεγάζουν 350 παραγωγούς και χονδρεμπόρους, καθώς και 1.500 εμπόρους, δημιουργούν τζίρο 300.000.000 € εντός των εγκαταστάσεων και  πραγματοποιούν δράσεις στήριξης  του έλληνα αλιέα. Από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιου του 2014 έχουν πραγματοποιηθεί συντηρήσεις συνολικής αξίας  1 εκ €. Οι ιχθυόσκαλες του ΟΚΑΑ αποτελούν τη μοναδική πηγή δεδομένων της EU σχετικά με την αλιεία.
Ο ΟΚΑΑ είναι η πρώτη ΔΕΚΟ που ενίσχυσε τα δημόσια ταμεία άμεσα με επιστροφή μετρητών στο ελληνικό δημόσιο με τη μέθοδο της μείωσης μετοχικού κεφαλαίου και έμμεσα με την αποπληρωμή δανείου με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στην ΑΤΕ 11 χρόνια νωρίτερα.
Κόμβος διακίνησης τοπικών προϊόντων η Λαχαναγορά Πατρών - Στόχος να γίνει το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο αγροτικών προϊόντων της Ελλάδος Κόμβος διακίνησης τοπικών προϊόντων η Λαχαναγορά Πατρών - Στόχος να γίνει το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο αγροτικών προϊόντων της Ελλάδος Reviewed by imerisios.gr on 10:30:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.