Έρχονται άλλες εποχές

Του Ανδρέα Αλεξ. Βρη 

Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για πολλούς λόγους.
Όχι μόνο ο καθένας για τα προσωπικά του βιώματα, αλλά και για τις οικονομικές περιπέτειες της χώρας, δηλαδή λίγο πολύ, όλων μας.


Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ενίοτε και ως φάρσα, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, αν όχι δραματική.

Το πολιτικό σκηνικό θυμίζει 1981 και κάντε, με ειλικρίνεια, τους συνειρμούς σας ότι και αν πιστεύετε , όπου και να ανήκετε.

Τότε επέλαυνε προς την εξουσία το «ιστορικό» Πασόκ  με την τότε ανεπαρκή κυβέρνηση της ΝΔ υπό κατάρρευση. Και προκόψαμε…

Τώρα φαίνεται να επελαύνει ο Σύριζα  με την κλονιζόμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση ( τι σύμπτωση! ) ΝΔ- Πασόκ  να αμύνεται απεγνωσμένα. Για να προκόψουμε …ξανά ότι και αν φέρουν οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν…

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα μας προκύψει  μια νέα κάστα εξουσίας με ολίγη δόση και λοιπών παλαιο-νέο-αντι-μνημονιακών δυνάμεων.

Προς το παρόν – μέρες που είναι-  παίζουμε «τα κουκιά» με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που απλώς θα καθορίσει τυπικά,  διαδικαστικά και χρονικά και μόνο την  πορεία των προδιαγραμμένων εξελίξεων.

Μέχρι η ιστορία να επαναληφθεί και πάλι με «κλονισμένους» πρωταγωνιστές… 


Χρόνια Πολλά! 
Με υγεία, δύναμη, επιμονή, υπομονή για καλύτερες ημέρες. 


Έρχονται άλλες εποχές Έρχονται άλλες εποχές Reviewed by imerisios.gr on 7:00:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.