Πώς θα τρέξουν τα έργα στο σιδηρόδρομο Κιάτο - Πάτρα τη νέα χρονιά


Στον άξονα Κιάτο-Πάτρα τρέχουν 3 μεγάλα έργα. Το πρώτο είναι η εργολαβία-σκούπα Κιάτο-Ροδοδάφνη που ολοκληρώνει ότι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν από προηγούμενες εργολαβίες. Ξεκίνησε πριν 3 μήνες και θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2016.


Το δεύτερο έργο είναι η αναβάθμιση του τμήματος Διακοπτό-Ροδοδάφνη που είναι σε εξέλιξη από το 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015. Σε αυτή την εργολαβία περιλαμβάνονται και οι σταθμοί από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη.

Το τρίτο έργο είναι η αναβάθμιση του τμήματος Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος που περιλαμβάνει και τη μεγάλη σήραγγα Παναγοπούλας, μήκους 4,5χλμ. Τα έργα ξεκίνησαν πριν από 1,5 χρόνο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016.

ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Τα μεγάλα έργα συμπυκνώνονται στη Βόρεια Πελοπόννησο όπου, περιμένουμε τη δημοπράτηση τριών εργολαβιών. Η πρώτη που είναι προ των πυλών εδώ και μήνες αφορά το τμήμα Ψαθόπυργος-Πάτρα (Μποζαϊτικα) και αφορά υποδομή και επιδομή με διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων.

Το δεύτερο έργο είναι η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη και το τρίτο έργο είναι η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος. Τελευταία εκκρεμότητα απομένει ο εκσυγχρονισμός του τμήματος Μποζαϊτικα-Λιμάνι Πάτρας, έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί σε μελλοντικό χρόνο με χρόνο ολοκλήρωσης το 2020.

Πηγή: ypodomes.com

Πώς θα τρέξουν τα έργα στο σιδηρόδρομο Κιάτο - Πάτρα τη νέα χρονιά Πώς θα τρέξουν τα έργα στο σιδηρόδρομο Κιάτο - Πάτρα τη νέα χρονιά Reviewed by imerisios.gr on 8:35:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.