Δεν εγκρίνεται η μισθοδοσία 16 εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων

Με αφορμή την μη έγκριση της μισθοδοσίας 16 εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων από ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης, δηλώνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της υλοποιώντας πιστά την πολιτική  που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και το κέρδος,  τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.  σε αντίθεση με τα  συμφέροντα των εργαζομένων και της κάλυψης των λαϊκών αναγκών τους, μέσω του επιτρόπου της  αποφάσισε να μην εγκρίνει την μισθοδοσία 16 εργαζομένων!

Πρόκειται για εργαζόμενους που το Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού αποφάσισε να προσληφθούν  προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες  βασικών δομών του Κοινωνικού Οργανισμού όπως των παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΑΠΗ, “Βοήθεια στο σπίτι”, καθώς και για τη στελέχωση νέων τμημάτων. Συγκεκριμένα των τμημάτων αυτών που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβρη για να μπορέσουν  περισσότερα παιδιά να είναι στους παιδικούς σταθμούς, να ανακουφιστούν περισσότερες λαϊκές οικογένειες. 

Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή διήρκησε περισσότερο  από ένα μήνα,  ενώ μας ζητούσαν επιπλέον στοιχεία για τις συμβάσεις για να μπορέσουν να υπογραφούν, παρόλα αυτά όμως τελικά δεν υπέγραψε την μισθοδοσία τους!
Η δικαιολογία είναι πως οι εργαζόμενοι αυτοί δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες του οργανισμού και ότι θα μπορούσαν να καλυφθούν με το υπάρχων προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε., της συνθήκης του Μάαστριχτ. Είναι ευθύνη του αστικού  κράτους που όλο το προηγούμενο διάστημα  έφερε τους εργαζόμενους στην σημερινή κατάσταση παίρνοντας αντεργατικούς νόμους, καταργώντας την μόνιμη και σταθερή εργασία  προωθώντας την ευέλικτη εργασία χωρίς δικαιώματα, προωθώντας με κάθε τρόπο τον κατακερματισμό της. 
Ουσιαστική συμβολή στα παραπάνω έχουν  οι κυβερνήσεις των κομμάτων  που υπηρετούν το κράτος αυτό (Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ),  το κράτος της εκμετάλλευσης πάνω στο οποίο  θέλουν να στήσουν την κυβέρνηση τους και να συνεχίσουν να αποσπούν δικαιώματα από τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ευθύνη επίσης  έχουν  όλα τα  κόμματα  αυτά που με διάφορους τρόπους, στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Είναι το ίδιο κράτος που  προσπαθεί με όλα τα μέσα, να επιβάλει την κατάργηση της σταθερής απασχόλησης, για να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου μας στους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς τους οποίους    στηρίζει και η Αξιωματική Αντιπολίτευση και αποτελούν το μέσον για την πλήρη κατάργηση της σταθερής εργασίας, των Συλλογικών Συμβάσεων, των ωραρίων, των αδειών και των άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να λειτουργήσουν οι δομές και οι υπηρεσίες του οργανισμού. 
Θα στηρίξουμε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων και των γονιών στην εναντίωση τους σε αυτή την εξέλιξη». 

Δεν εγκρίνεται η μισθοδοσία 16 εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Δεν εγκρίνεται η μισθοδοσία 16 εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Reviewed by imerisios.gr on 6:05:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.