Όλα όσα έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού – Δείτε φωτογραφίες

Με τον δυναμικό και ηχηρό τρόπο άνοιξε τα φτερά του το Πατρινό Καρναβάλι 2015, η μεγάλη γιορτή της Πάτρας μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς για ένα καλύτερο αύριο κόντρα στην αβεβαιότητα των καιρών.

Τον χαρακτηριστικό τόνο έδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απευθυνόμενος στο πλήθος, που γέμισε την πλατεία Γεωργίου το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιανουαρίου, στην τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.

Την επίσημη έναρξη συνόδεψε το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου με τους σοκολατορίχτες και τον Δήμαρχο να ραίνουν το πλήθος με σοκολάτες.
Τον Δήμαρχο Πατρέων υποδέχτηκε στη σκηνή, που είχε στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος.
Λίγο πριν το τελετουργικό της επίσημης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκονταν στην πλατεία, ανταποκρινόμενοι στο καλωσόρισμα του Πατρινού Καρναβαλιού ξεχνώντας έγνοιες και δυσκολίες, υποδέχτηκαν το άρμα του φετινού Καρνάβαλου με τα δυο άλογά του, το οποίο εμφανίστηκε λευκό και φέτος είναι επηρεασμένο από την Ανατολή κι έχει οριεντάλ χαρακτηριστικά. 

Μετά την επίσημη έναρξη, ακολούθησε συναυλία της μπάντας «Επί Σκηνής», που στελέχωσαν ειδικά για την Τελετή Έναρξης, καταξιωμένοι Πατρινοί τραγουδιστές και μουσικοί. Πατρινά καρναβαλικά τραγούδια και επιτυχίες από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία σε ένα ποικίλο ρεπερτόριο με latin, disco, δεκαετία του ΄60, tock ΄n΄ roll, εκτόξευσαν το καρναβαλικό κέφι και ξεσήκωσαν με τους κεφάτους και εξωστρεφείς χορευτικούς του ρυθμούς. 

Συμμετείχαν οι τραγουδιστές Γιούλη Ασημακοπούλου, Γιώργος Πετρίτσης, Ελίνα Μαυρίδη, Πάνος Βατικιώτης και Σταύρος Ναθαναήλ. Την μπάντα «Επί Σκηνής», αποτελούμενη από τους Πασχάλη Μπόση (κιθάρα), Θύμιο Παπαδόπουλο (ντραμς), Άκη Χατζημικέ (κρουστά) και Νίκο Πλέγα (πλήκτρα), διηύθυνε ο μαέστρος Αρτέμης Μπεκρόπουλος.
Η φλόγα της χαράς, του ενθουσιασμού και της πατρινής καρναβαλικής διασκέδασης έμεινε απτόητη και άσβεστη μέχρι αργά τη νύχτα με πάρτυ από τους djs  Κωνσταντίνο Σαράντη, Gogos και Luigi, που ανέλαβαν τη διασκέδαση στην πλατεία.
Τι έγινε το πρωί του Σαββάτου

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Τελάλης με το μουσικό άρμα μετέδιδαν το χαρμόσυνο άγγελμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 καλώντας τους Πατρινούς να δώσουν «παρών» στην Τελετή Έναρξης και στις βραδινές δράσεις. Με αφετηρία την πλατεία Αγ. Γεωργίου και το Ρωμαϊκό Ωδείο πραγματοποιήθηκε πομπή καρναβαλιστών, μεταμφιεσμένων μελών της ποδηλατικής κοινότητας «Πιάνω τη Ζωή απ΄ το Τιμόνι» με τα ποδήλατά τους και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, αναστατώνοντας ευχάριστα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το Δημαρχείο συντονίστηκε σε καρναβαλικούς ρυθμούς με την  παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον  Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Εκεί θα παραμείνει αναρτημένο μέχρι τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στις 22 Φεβρουαρίου. Μέσα σε χαρούμενο και γιορτινό κλίμα, η  Μπάντα του Δήμου  παιάνιζε  τα γνωστά αποκριάτικα τραγούδια και καρναβαλικά εμβατήρια και ο Δήμαρχος, ο  Πρόεδρος  της Κοινωφελούς, τα μέλη του Δ.Σ. και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και οι  πέντε σύλλογοι των σοκολατοριχτών («Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες»)  επιδόθηκαν  στο καθιερωμένο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου. 

Ακολούθησε στην πλατεία Γεωργίου Α΄ δρώμενο από τα Παιδικά Τμήματα του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων με περισσότερα από 300 παιδιά να παρουσιάσουν παραδοσιακά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και αποκριάτικους χορούς από όλη την Ελλάδα αναβιώνοντας με ελεύθερη προσαρμογή τον μύθο του Μεγαλέξανδρου και του καταραμένου Φιδιού. Μαζί με τα παιδιά  του Χορευτικού του Δήμου, ενώθηκαν στη γιορτινή χορευτική έκφραση και μικροί που βρέθηκαν στην πλατεία. 

Όλα όσα έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού – Δείτε φωτογραφίες Όλα όσα έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού – Δείτε φωτογραφίες Reviewed by imerisios.gr on 8:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.