Η Χριστιάνα Μούγιου από την Πάτρα «Δώρισε τα μαλλιά της» - Τι έγραψε για την δράση η Καθημερινή

Η Χριστιάνα Μούγιου από την Πάτρα συμμετείχε στην καμπάνια «Δώρισε τα μαλλιά σου», με σκοπό να βοηθήσουν συνανθρώπους που χρειάζονται περούκες και αδυνατούν να τις αγοράσουν. Το θέμα με φωτογραφία της Χριστιάνας φιλοξένησε χθες η Καθημερινή.

Ολόκληρο το άρθρο:
Γνώρισε πριν από τρία χρόνια μια γυναίκα που υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία διότι έπασχε από καρκίνο. Είχε χάσει τα μαλλιά της, λόγω των παρενεργειών της θεραπείας, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτεί μια περούκα. Και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Εψαξε και βρήκε ακόμη μία νεαρή κοπέλα η οποία μοιραζόταν τον ίδιο προβληματισμό και είχε την εμπειρία της δωρεάς μαλλιών για δημιουργία περούκας με φυσική τρίχα στο εξωτερικό.
Η 24χρονη σήμερα Ελενα Κούση έκοψε, όταν γνώρισε τη συγκεκριμένη κυρία, τα μαλλιά της και έψαξε να βρει κάποιον να τα μετατρέψει σε περούκα.
Τότε έμαθε ότι ο τρόπος που είχε κουρευτεί και το μήκος των μαλλιών της δεν επαρκούσαν για τη δημιουργία περούκας. Και έτσι άφησε τα μαλλιά της να μακρύνουν με σκοπό να τα ξανακόψει.

Αρχή με 7 άτομα
Σήμερα μαζί με την 24χρονη Μελίνα-Λουντμίλα Κωνσταντινίδη «τρέχουν» την καμπάνια «Δώρισε τα μαλλιά σου», με σκοπό να βοηθήσουν συνανθρώπους που χρειάζονται περούκες και αδυνατούν να τις αγοράσουν. Η ιδρυτική ομάδα της πρωτοβουλίας αποτελείται από επτά άτομα μεταξύ των οποίων και μία ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου.
«Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν κούρεψα για δεύτερη φορά τα μαλλιά μου και δεν ήξερα πού να τα δώσω. Το παράδειγμά μου ακολούθησαν και άλλοι από το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον και καταλήξαμε να έχουμε κομμένες κοτσίδες τις οποίες δεν ξέραμε τι να κάνουμε», περιγράφει στην «Κ» η Ελενα.
Ακόμη και η 7χρονη Σοφία, ξαδέλφη της Ελενας, κούρεψε τα μαλλιά της για να τα δωρίσει. Η πρώτη της σκέψη ήταν να απευθυνθεί σε μια εταιρεία που φτιάχνει περούκες, να αναλάβει η ίδια το κόστος και να τη δωρίσει σε κάποιο ίδρυμα.
Τότε γνώρισε τη Μελίνα με την οποία, όπως εξηγεί η ίδια, «διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά και μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα». Κι έτσι ξεκίνησαν να οργανώνονται.
«Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι σύντομα θα υπάρχει ένας οργανισμός δωρεάς μαλλιών στην Ελλάδα όπου ο καθένας θα μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για το χαμόγελο των παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο», τόνισε η Ελενα, που οργανώνει μαζί με τους υπόλοιπους έξι της ομάδας εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη στην οποία προσήλθαν 200 άτομα με τις κοτσίδες ανά χείρας (είχαν ήδη κουρευτεί σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια), ενώ άλλα 100 άτομα κουρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στην Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και την Αθήνα.
Τα κομμωτήρια
Στην ιστοσελίδα donatehair.gr μπορεί κανείς να βρει τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια που αναλαμβάνουν δωρεάν το κούρεμα μαλλιών και τη μεταφορά τους στην εταιρεία που προβαίνει στην κατασκευή τους.
Προϋπόθεση για να δωρίσει κανείς τα μαλλιά του είναι το μήκος της κοτσίδας που θα κοπεί να είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 20 εκατοστών, τα μαλλιά να μην είναι βαμμένα ή με ανταύγειες, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε περίπτωση που υπάρχουν λευκά μαλλιά μέσα στην κοτσίδα. Σε δωρεά κοτσίδας μπορεί να προχωρήσουν άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά.
Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου όπου ο θεσμός της δωρεάς μαλλιών δεν υφίσταται. «Συνοδοιπόροι στον αγώνα που ξεκίνησε για την υλοποίηση αυτού του οράματος φίλοι, αλλά κι άνθρωποι άγνωστοι σε εμάς, που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν», εξηγεί η Ελενα.

Πηγή: Καθημερινή

Η Χριστιάνα Μούγιου από την Πάτρα «Δώρισε τα μαλλιά της» - Τι έγραψε για την δράση η Καθημερινή Η Χριστιάνα Μούγιου από την Πάτρα «Δώρισε τα μαλλιά της» - Τι έγραψε για την δράση η Καθημερινή Reviewed by imerisios.gr on 9:00:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.