Ο Θεόφιλος Βασιλείου στο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ.gr –«20 χρόνια που πολιτεύομαι, η Αχαΐα διεκδικεί, αλλά δεν παίρνει»

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Θεόφιλος Βασιλείου μιλάει στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ.gr  για την εκλογική μάχη, τον ρόλο των ΑΝ.ΕΛ. και τις προτεραιότητες για την Αχαΐα.

κ. Βασιλείου, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την είσοδο των ΑΝΕΛ στη νέα βουλή. Πιστεύετε ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων;

Ο Πάνος Καμμένος και η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είναι, όχι μόνο ρυθμιστές των εξελίξεων, αλλά και οι εγγυητές για μια νέα, σταθερή και ελπιδοφόρα πορεία της χώρας μας.

Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές στις οποίες οι ΑΝΕΛ θα οριοθετήσουν το πλαίσιο συνεργασίας τους με τα άλλα κόμματα;

Είναι η εθνική μας κυριαρχία, τα εθνικά μας θέματα (ελληνοτουρκικά, σκοπιανό, κυπριακό, ΑΟΖ), η αδιαμφισβήτητη σχέση μας με τη θρησκεία μας, την Ορθοδοξία, η νομιμότητα των ξένων μεταναστών, η μη έξοδος από το Ευρώ, ο διεθνής λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και η διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους.

Έχετε διαβάσει τα προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Εσάς σαν Θεόφιλο Βασιλείου, μακριά από την κομματική σας ταυτότητα, ποιος σας πείθει περισσότερο; 

Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά κινείται ακόμα και σήμερα στη βάση του προγράμματος του 2012. Από αυτά όλα ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ. Γι’ αυτό και σήμερα δεν πείθει. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, καταθέτει ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα. Με την δική μας εγγύηση, ό,τι απ’ αυτό αφορά την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη, τους νέους ανθρώπους και τον πολιτισμό, τρέφω την ελπίδα πως θα εφαρμοστεί.


Τι πρέπει να διεκδικήσει η Αχαΐα στο άμεσο μέλλον;

Δυστυχώς, εδώ και 20 χρόνια που πολιτεύομαι, η Αχαΐα διεκδικεί, αλλά δεν παίρνει.
Είναι γι’ αυτό, μετά την μεταπολίτευση, τεράστιες οι ευθύνες των φορέων της εξουσίας, από την κεντρική έως την περιφερειακή. Πάντα ήθελα και τώρα πιο ώριμος από εμπειρίες και δυνατότητες και με ισχυρή θέληση, είμαι έτοιμος να στηρίξω κάθε προσπάθεια και πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και των άλλων φορέων του Νομού μας.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλάει για διαφορά τουλάχιστον 7- μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις μιλούν για μία διαφορά 4 μονάδων. Πιστεύετε ότι η ψαλίδα είναι όντως τόσο μεγάλη;

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει πλέον αδιαμφισβήτητη. Αυτό από μόνο του είναι ικανό να εκτινάξει τη διαφορά απ’ τη Νέα Δημοκρατία. Η Κυριακή των εκλογών απέχει λίγα 24ωρα και πιστεύω, ότι οι δημοσκόποι, για άλλη μια φορά θα τρίβουν τα μάτια τους. Πάντως, αυτό που προσωπικά διαπιστώνω είναι, ότι ακόμη και σήμερα το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει αρκετά υψηλό.

Ο Θεόφιλος Βασιλείου στο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ.gr –«20 χρόνια που πολιτεύομαι, η Αχαΐα διεκδικεί, αλλά δεν παίρνει» Ο Θεόφιλος Βασιλείου στο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ.gr –«20 χρόνια που πολιτεύομαι, η Αχαΐα διεκδικεί, αλλά δεν παίρνει» Reviewed by imerisios.gr on 7:28:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.