Εκτός Βουλής αλλά κερδισμένοι στην τσέπη!

Και όμως μπορεί να μην  κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο και να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στη Βουλή, θα εισπράξουν παρόλα αυτά  οικονομική ενίσχυση για την επίδοσή τους στο όνομα της πολυφωνίας και της ενίσχυσης των μικρότερων σχηματισμών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με το ΚΙΔΗΣΟ, η Ένωση Κεντώων και η «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου έχουν να λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το κονδύλι  που αντιστοιχεί στην τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων αφού κατάφεραν να πάρουν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής πάνω από το πολυπόθητο όχι 3% (που θα εξασφάλιζε την είσοδό τους στη Βουλή) αλλά 1,5% και είχαν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% της χώρας.  
Η τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων προκύπτει από τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 και αντιστοιχεί στο μισό της χιλίοις. Συγκεκριμένα το 2014 τα έσοδα ήταν περίπου 51 δις ευρώ και με έναν πρόχειρο υπολογισμό το ΚΙΔΗΣΟ αναμένεται να λάβει περίπου 150.000 ευρώ ενώ η Ένωση Κεντώων και η Τελεία περίπου από 90.000 ευρώ.

Εκτός Βουλής αλλά κερδισμένοι στην τσέπη! Εκτός Βουλής αλλά κερδισμένοι στην τσέπη! Reviewed by imerisios.gr on 12:25:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.