Έβαλαv στο ρυθμό του καρναβαλιού την Πάτρα! - Παρέλασαν οι Σχολές Χορού στους δρόμους της πόλης

Πλημμύρισαν με χρώμα, ζωντάνια, φρεσκάδα, νιάτα και ενέργεια οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας δημιουργώντας το πιο ευχάριστο καρναβαλικό κομφούζιο την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου το βράδυ κατά τη διάρκεια της Παρέλασης Σχολών Χορού, που είχε αφετηρία
την οδό Αγίου Νικολάου  κάτω από τις σκάλες και ακολούθησε τη διαδρομή Αγίου Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου.
Οι περαστικοί χάρηκαν μια τέλεια χορογραφημένη και υψηλής αισθητικής παρέλαση, που μετέδωσε κίνηση, ζωή, εξωστρέφεια  και παλμό στο κέντρο της πόλης. Οι σχολές χορού στάθηκαν στο ύψος τους αποδεικνύοντας πως δεν είναι τυχαία η καθιέρωση ως θεσμού της παρέλασης και της σπονδυλωτής παράστασης που τη διαδέχεται.
Tα μέλη καθεμίας σχολής ντυμένα με στολές ξεχύθηκαν σαν χείμαρρος στους δρόμους της πόλης επιφυλάσσοντας στους θεατές μια εντυπωσιακή παρέλαση με συγχρονισμένες κινήσεις, πάθος και πολύ καλή ροή και προκαλώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον. Ρυθμός, αστείρευτο κέφι και φαντασία σε ένα φαντασμαγορικό σόου, που έστω και για λίγο, όσο παρέλαυναν οι σχολές χορού, γέμισαν με ομορφιά, νιάτα και ατμόσφαιρα τους δρόμους, φρενάροντας τους αγχωτικούς ρυθμούς της κυκλοφορίας και της ρουτίνας. 
Καταλήγοντας στην πλατεία Γεωργίου και ενώπιον του πλήθους, στο οποίο η νεολαία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, οι σχολές ανέβαιναν διαδοχικά η μία μετά την άλλη στη σκηνή και παρουσίαζαν χορευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Οι Σχολές Χορού Παρουσιάζουν…». Η έναρξη του προγράμματος, που παρουσίασε η Κατερίνα Τσουκαλά, έγινε με την παρουσίαση της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού Νάσσιας Στεφανίδη, η οποία χαιρέτησε το κοινό που παρά το τσουχτερό κρύο παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον το σόου, που κράτησε πάνω από δυόμισι ώρες. 
Τέλεια δουλεμένες χορογραφίες, σύγχρονες και κλασικές, άρτιο χορευτικό επίπεδο, επιδόσεις που σε αρκετές περιπτώσεις άγγιξαν τον επαγγελματισμό, καταιγιστικοί μουσικοί ρυθμοί από χιπ χοπ, rumba flamenca,  samba, jazz και μοντέρνο ινδικό έως oriental, latin, k. pop  και salsa, πολύχρωμες στολές και βέβαια οι κώδικες του σώματος έγιναν οι ψηφίδες ενός μοναδικού μωσαϊκού ήχου και εικόνας, που εξελίχτηκε σε πραγματική γιορτή για τις αισθήσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τις αιθέριες παρουσίες που χόρεψαν, σε πολλές περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν και οι μικρές χορεύτριες των σχολών, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδεικνύοντας ότι ο χορός δεν έχει ηλικία. Το πάρτυ στην πλατεία κράτησε έως αργά το βράδυ αποζημιώνοντας τους Πατρινούς που αψήφισαν το κρύο και κατέβηκαν στην πλατεία τιμώντας την καθιερωμένη και ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.
Ο χορός, πρωταρχικό στοιχείο, απόλυτα συνυφασμένο με την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του Πατρινού Καρναβαλιού, αποτελεί πηγή ζωντάνιας και διασκέδασης που αναδεικνύεται σε κάθε δραστηριότητα της μεγάλης φιέστας της πόλης. Η παρέλαση και η παρουσίαση στην πλατεία Γεωργίου Α΄ των σχολών χορού ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές.

Έβαλαv στο ρυθμό του καρναβαλιού την Πάτρα! - Παρέλασαν οι Σχολές Χορού στους δρόμους της πόλης Έβαλαv στο ρυθμό του καρναβαλιού την Πάτρα! - Παρέλασαν οι Σχολές Χορού στους δρόμους της πόλης Reviewed by imerisios.gr on 9:14:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.