Ένα δίλημμα υπάρχει: ή μια πολύ κακή ή μια καταστροφική επιλογή!

Του Ανδρέα Αχ. Τζουραμάνη,
π. Δημοτικού Συμβούλου Δ. Πατρέων


Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και τη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από 162 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση με τους εταίρους μας. Το κλείσιμο της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην έναρξη της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων, ήταν μια συγκινητική στιγμή που κέρδισε το σεβασμό όλων των Ελλήνων. Στην πολιτική όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και απαιτεί τις  περισσότερες φορές κρύο αίμα κι όχι συναίσθημα.
Στην περίπτωση της πατρίδας μας, όλοι αναγνωρίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που πολλοί την παρομοιάζουν με οικονομικό “πόλεμο”. Ως γνωστό στον πόλεμο δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Στον πόλεμο απαιτείται μηδενικό συναίσθημα και τετράγωνη λογική, ικανή και αναγκαία συνθήκη για να οδηγήσει στο σχεδιασμό στρατηγικής νίκης και όχι ήττας.
Ο  λαός της Κύπρου, προ λίγων μηνών, πανηγύριζε σύσσωμος με δάκρυα στα μάτια, αισθανόμενος εθνικά υπερήφανος εξαιτίας της καθολικής απόρριψης από την Κυπριακή Βουλή της αρχικής πρότασης των εταίρων της για τη λύση του οικονομικού της προβλήματος. Μια εβδομάδα αρκούσε για να προσγειωθεί ο κυπριακός λαός από το πανηγύρι στην ωμή πραγματικότητα, αποδεχόμενος εν τέλει την υιοθέτηση μιας περισσότερο επώδυνης λύσης από την αρχικά προτεινόμενη. Η ζωή διεξάγεται σε ενεστώτα χρόνο και κανείς δεν μπορεί να επιστρέψει στο παρελθόν για να διορθώσει τυχόν λάθη και αστοχίες .
Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύπλοκο. Απαιτεί, εκ μέρους της κυβέρνησης, τη λήψη μιας γενναίας απόφασης για να βρεθεί οριστική λύση. Καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ μιας πολύ κακής επιλογής ή μιας καταστροφικής. Δεν υπάρχει καλή επιλογή κι αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι μας.
Η πολύ κακή επιλογή στηρίζεται σε συμφωνία με τους εταίρους που οδηγούν σε μέτρα για εμάς τους πολίτες. Η καταστροφική επιλογή είναι η μη συμφωνία με τους εταίρους που οδηγούν την χώρα εκτός ευρωζώνης. Θέλω να ελπίζω ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Η πατρίδα μας ανήκει στους Έλληνες και στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ο λαός, στις 25/01/2015, έδωσε ρητή εντολή για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και για έναν άλλο δρόμο επίλυσης του οικονομικού μας προβλήματος. Αν τελικά οι διαπραγματεύσεις, γεγονός το οποίο όλοι μας απευχόμαστε,  οδηγήσουν στο σκληρό δίλλημα: συμφωνία ή εκτός ευρώ, η συγκυβέρνηση οφείλει να παραδεχθεί ότι  δεν μπορεί να υλοποιηθεί η δική της πρόταση για την επίλυση του οικονομικού μας ζητήματος με ταυτόχρονη παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να προσφύγει στην ετυμηγορία του λαού.
Τότε, όλοι πλέον θα κληθούμε να πάρουμε μια ιστορική απόφαση για το μέλλον της χώρας μας. Θα αποφασίσουμε δημοκρατικά αν θέλουμε η χώρα μας να παραμείνει στο στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής ένωσης και στην ευρωζώνη ή εκτός αυτής.
 Όποιοι όμως, εκ των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού μας,  δεν διαγνώσουν εγκαίρως ότι οδηγούν τον ελληνικό λαό μπροστά σε ένα τέτοιο σκληρό και εκβιαστικό δίλλημα, με συνέπειες που κανείς δε γνωρίζει, θα έχουν το ανάθεμα της ιστορίας και σύσσωμου του ελληνικού λαού που δεν ευτύχησε ποτέ- παρά μόνο ελαχίστων εξαιρέσεων- να έχει ηγέτες αντάξιους της ιστορίας του.
Ένα δίλημμα υπάρχει: ή μια πολύ κακή ή μια καταστροφική επιλογή! Ένα δίλημμα υπάρχει: ή μια πολύ κακή ή μια καταστροφική επιλογή! Reviewed by imerisios.gr on 8:11:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.