Ξεκινούν από σήμερα οι παραστάσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου - «ΜΟre KOμιτάτο, σκετς με πολύ σκερτς»

Από σήμερα Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 στις 21.30 το βράδυ ξεκινούν οι παραστάσεις του φετινού καρναβαλικού θεατρικού της ομάδας του Καρναβαλικού Κομιτάτου της Πάτρας, μίας παρέας που σταθερά εδώ και σχεδόν 23 χρόνια δίνει ραντεβού με το κέφι και την
αποκριάτικη ζωντάνια και ανατροπή κάθε χρόνο μέσα από ποικίλες δράσεις, μία εκ των οποίων είναι και το θέατρο για μικρούς και μεγάλους.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της παιδικής παράστασης «Η Κυρία Με τας Φαντασίας», έπεται η φετινή παράσταση για μεγάλους που έχει για γενικό τίτλο «ΜΟre KOμιτάτο, σκετς με πολύ σκερτς». Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγίου Διονυσίου και Νόρμαν.

Οι συντελεστές της υπόσχονται χιούμορ, σάτιρα, διακωμώδηση, πολλή μουσική και χορό όπως πάντα με γνωστούς «βετεράνους» πρωταγωνιστές αλλά και νέο καλλιτεχνικό ...αίμα.

Όπως ανέφερε ο Ηλίας Στεφανόπουλος, από τα βασικά μέλη του Κομιτάτου, ο οποίος συνσκηνοθετεί την παράσταση μαζί με την Όλγα Μοσχόβου, μιλώντας στο σάιτ pressmedoll της Άντυς Μπακοπούλου, «παρουσιάζουμε 17 σκετς εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, με διάθεση σάτιρας και υπερβολής. Παρελαύνουν κυρίως ντουέτα σε χιουμοριστικούς διαλόγους, όπως παντρεμένα ζευγάρια ή ηλικιωμένοι, σε κείμενα, που ετοίμασαν τα μέλη του Κομιτάτου, είτε διασκευάζοντας επιθεωρησιακά νούμερα, είτε γράφοντας πρωτότυπους διαλόγους».

Όπως εξήγησε ο Ηλίας Στεφανόπουλος πρόκειται για ένα ελαφρώς σουρεαλιστικό σπονδυλωτό έργο με θέμα τις σχέσεις των παντρεμένων ζευγαριών, την οικονομική κρίση, την νεοελληνική λογική «καφενείου» όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πραγμάτων, τα ήθη και συνήθειες της νεολαίας κ.α.

Η παράσταση είναι μία ανάλαφρη προσπάθεια σάτιρας, που φιλοδοξεί να μην κουράσει αλλά να διασκεδάσει τους θεατές ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα, η σκηνή του Επίκεντρου+ αναμένεται να μετατραπεί από το Κομιτάτο σε ένα μίνι καρναβαλικό "Δελφινάριο"!

Οι μέρες και ώρες των παραστάσεων είναι οι εξής:

ΤΡΙΤΗ 3/2/15 στις 21:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/2/15 στις 21:30

ΠΕΜΠΤΗ 5/2/15 στις 21:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/2/15 στις 21:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/2/15 θα υπάρχει διπλή παράσταση, στις 18:00 και στις 21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2/15 στις 21:30.

Κείμενα: Κωνσταντίνος Μάγνης, Ντίνος Σπυρόπουλος, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, Ελίζα Σιγαλού, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Όλγα Μοσχόβου.

Σκηνοθεσία: Ολγα Μοσχόβου και Ηλίας Στεφανόπουλος

Σύνθεση – ενορχήστρωση: Τζώνυ Ανδριόπουλος

Σκηνικά - Κοστούμια: Ντούλη Δημητροπούλου

Χορογραφίες - Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή

Παραγωγή: Ριάννα Παπαχρηστοπούλου

Επιβλέπουσα αρχή: Λουκία Σιμονοβίκη

Αξεσουάρ: Ντούλη Δημητροπούλου,Ελίζα Σιγαλού, Βίκυ Πολυμεροπούλου, Γεωργία Τσούλου, Όλγα Σταυρουλοπούλου, Ριάννα Παπαχρηστοπούλου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Αφίσας - προγράμματος Ολγα Μοσχόβου

Επιμέλεια εντύπων Λουκία Σιμονοβίκη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι:

Αννα Ροδοπούλου, Γεωργία Τσούλου, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Λιλής, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Ελίζα Σιγαλού, Θανάσης Βλάχος, Καρολίνα Λέγκα, Κωνσταντίνος Μάγνης, Λουκία Σιμονοβίκη, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, Μαρία Αγουρίδη, Μάχη Κεπενού, Νίκος Αποστολόπουλος, Ντένης Χρυσανθόπουλος, Ντίνος Μπέλεχας, Όλγα Μοσχόβου, Όλγα Σταυρουλοπούλου, Παντελής Πανής, Ριάννα Παπαχρηστοπούλου και Χάρης Πανούτσος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Κρατήσεις : κύριος Κοτσαύτης: 11:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00 στα τηλ . : 6997 784106 και 2610 331084.

Διάθεση, αγορά εισιτηρίων από το ταμείο του Επίκεντρου: 11:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πάτρας αποτελεί ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1992 από μια ομάδα Πατρινών που προέρχονταν από διάφορες καρναβαλικές ομάδες και πυρήνες της πόλης. Τους ένωσε η κοινή επιθυμία για παρεμβάσεις που θα αναδείκνυαν και θα υπερασπίζονταν το μοναδικό χαρακτήρα του Πατρινού Καρναβαλιού. Το σωματείο επίσης συστήθηκε με στόχο την ανάπτυξη μελέτης και γόνιμου προβληματισμού ως προς τις καταβολές και τις κατευθύνσεις του Καρναβαλιού.

Σήμερα στο Κομιτάτο, όπως αναφέρεται στην σελίδα τους στο facebook, υπάρχουν 100 ενεργά μέλη κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός φίλων του Καρναβαλιού που συμμετέχουν, παρακολουθούν ή «φλερτάρουν» με τις διάφορες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και παραγωγές του σωματείου που φέρουν εξ ολοκλήρου την οργανωτική του σφραγίδα. Οι δραστηριότητες αυτές κινούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της καρναβαλικής έκφρασης.
Ξεκινούν από σήμερα οι παραστάσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου - «ΜΟre KOμιτάτο, σκετς με πολύ σκερτς» Ξεκινούν από σήμερα οι παραστάσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου - «ΜΟre KOμιτάτο, σκετς με πολύ σκερτς» Reviewed by imerisios.gr on 7:23:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.