Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας – Ανασφάλεια σε φοιτητές και μέλη της κοινότητας

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα από τις επανειλημμένες κλοπές και φθορές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στην Σύνοδο των Πρυτάνεων τον Απρίλιο όπου ζητήθηκε ακόμη μία φορά  από το Υπουργείο Παιδείας να συμβάλει στην από κοινού διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου φύλαξης και ασφάλειας των Πανεπιστημίων και να μεριμνήσει για τη χρηματοδότησή του. Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα τονίστηκε ότι «Τα φαινόμενα βίας και παραβατικών συμπεριφορών στα Πανεπιστήμια δεν συνιστούν ενδοπανεπιστημιακό ζήτημα των Ιδρυμάτων, αλλά ζήτημα που αφορά την κοινωνία και τα θεσμοθετημένα όργανά της. Οι Πρυτάνεις έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις σχετικές υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προβλέπονται από το νόμο. Η επιλογή των μεθόδων τήρησής του δεν συνιστά αρμοδιότητα των Πρυτάνεων, αλλά άλλων οργάνων της Πολιτείας.»
 Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας υπάρχουν εννέα φύλακες σε βάρδιες, που χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους ενώ αναμένεται άλλοι πέντε φύλακες να επιστρέψουν από την διαθεσιμότητα. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως δεν υπάρχει δυνατότητα να ενισχυθεί το δυναμικό της φύλαξης, αφού άλλα χρήματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο δεν μπορούν να εξοικονομηθούν.
Η Πρυτανική Αρχή για το λόγο αυτό, από την έναρξη της θητείας της, έχει στείλει έγγραφα στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, εστιάζοντας στο σοβαρό πρόβλημα φύλαξης του Πανεπιστημίου και τις παραβατικές πράξεις ζητώντας μάλιστα επιπλέον χρηματικό ποσό για την φύλαξη, δεδομένων των 2.500 στρεμμάτων και 100 κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης.
Προκειμένου μάλιστα να μην αποσιωπηθεί το θέμα, ενημερώνονται συνεχώς αρμοδίως, εγγράφως, όλες οι υπηρεσίες, και έχουν γνωστοποιηθεί όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά, τόσο από τους φύλακες όσο και από μέλη της κοινότητας. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνει περίφραξη όλης της Πανεπιστημιούπολης.
Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας – Ανασφάλεια σε φοιτητές και μέλη της κοινότητας Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας – Ανασφάλεια σε φοιτητές και μέλη της κοινότητας Reviewed by imerisios.gr on 11:30:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.