Ανεβαίνουν οι τόνοι για την μεταφορά Τμημάτων ΑΕΙ από το Αγρίνιο στην Πάτρα - Επιστολή Παπαναστασίου στον Υπουργό

Διαβάστε την επιστολή - διαμαρτυρία του Δημάρχου Αγρινίου για τις κινήσεις της Πρυτανικής Αρχής της Πάτρας:

Προς
   κ. Αριστείδη Μπαλτά, Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Κύριε Υπουργέ
Επανερχόμενος στην από 18 Μαρτίου 2015 επιστολή μου, με την οποία αναφερόμουν σε πληροφορίες και δημοσιεύματα που υπήρχαν για ενέργειες της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών προς την κατεύθυνση της μεταφοράς των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Πρύτανης έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση των αρχικών της προθέσεων. Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Σύγκλητο, με πρώτο θέμα την χωροθέτηση των τμημάτων του Αγρινίου.  
     Η ενέργεια αυτή  δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως πρόκληση τόσο απέναντι στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στο Νομό Αιτ/νίας, όσο και ενάντια σε σας και την Κυβέρνηση.

     Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι παρακάμπτει την πολλάκις εκφρασμένη γνώμη σας, τόσο σε εμένα τον ίδιο όσο και στους Αγρινιώτες, δια του Βουλευτή Αιτ/νίας  κ. Βαρεμένου, σχετικά με την χωροταξική θέση των τμημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο.
    Περιττεύει, νομίζω, να θυμίσω ότι πριν την ψήφιση του  σχεδίου "Αθηνά" ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αντιπολίτευσης τότε, δήλωνε « ότι πρόκειται για  μια νέα συγκεντρωτική διοικητική υπερδομή, που θα διευκολύνει σε δεύτερη φάση νέες συγχωνεύσεις τμημάτων.
     Επιπρόσθετα, ανακοίνωνε, ότι «πρόκειται για σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των Ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των Μνημονίων. Συνεχίζοντας, υπερτόνιζε ότι «η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα  λειτουργίας, εκπαίδευσης και έρευνας στα ΑΕΙ, που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκρίνει ένα φτηνό λογιστικό σχέδιο περικοπών».
       Κατά συνέπεια, μετά την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ και την πλέον δυσμενή εξέλιξη για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο και καταργήθηκε, αν και υπήρχαν πλείστες όσες διαβεβαιώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς την τοπική κοινωνία ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των τμημάτων με έδρα το Αγρίνιο, πληροφορούμαστε έκπληκτοι τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη, που μάλιστα έρχεται μέσω ενεργειών ενός Πρύτανη, κατάφορα αντίθετα από οποιαδήποτε πολιτική βούληση.                                                              
Κύριε Υπουργέ,
        Θέλω να τονίσω ότι ο λαός του Αγρινίου αλλά της Αιτ/νίας γενικά περιμένει από εσάς με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό την διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου δεν θα μεταφερθούν επ΄ουδενί στην Πάτρα και δεν θα επιτρέψετε να ακολουθηθούν λογικές «συγκεντρωτισμού», ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της πόλης του Αγρινίου, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται για τα αυτονόητα.
       Τέλος, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών σας, παρακαλώ να ορίσετε το συντομότερο δυνατό μία συνάντηση εργασίας, προκειμένου να καταδειχθεί η αναγκαιότητα απρόσκοπτης, χωρίς κωλύματα και περιορισμούς, συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων στο Αγρίνιο και με προοπτική την περαιτέρω ανάπτυξή τους.


                                                                                          Με τιμή

                                                                                  
                                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
                                                                             ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
Ανεβαίνουν οι τόνοι για την μεταφορά Τμημάτων ΑΕΙ από το Αγρίνιο στην Πάτρα - Επιστολή Παπαναστασίου στον Υπουργό Ανεβαίνουν οι τόνοι για την μεταφορά Τμημάτων ΑΕΙ από το Αγρίνιο στην Πάτρα - Επιστολή Παπαναστασίου στον Υπουργό Reviewed by imerisios.gr on 11:30:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.