Την μεταφορά Τμημάτων από το Αγρίνιο αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για την μεταφορά τριών τμημάτων που βρίσκονται στο Αγρίνιο στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκονται χωροταξικά στο Αγρίνιο:
1. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), 
2. Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) και 
3. Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ),
κατέθεσαν στην Πρυτανεία αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, που αφορούν στη χωροθέτησή τους. Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και η Κοσμητεία της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κατέθεσαν, επίσης, τις αποφάσεις τους. Ομοίως, και οι σύλλογοι των φοιτητών των προαναφερόμενων Τμημάτων. Η Πρυτανεία μετέφερε, ως βάσει της ακαδημαϊκής λειτουργίας οφείλει να προωθήσει, τις ανωτέρω αποφάσεις για συζήτηση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, στην υπ’ αριθ. 61/18-6-2015 έκτακτη συνεδρίασή της, μετά από διεξοδική συζήτηση, διαπίστωσε ότι η παραμονή των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο προκαλεί σοβαρά ακαδημαϊκά και λειτουργικά προβλήματα.
Ως εκ τούτου, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει τη μεταφορά των Τμημάτων αυτών με όλη την υλικοτεχνική τους υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, αφού ολοκληρωθεί ο στρατηγικός και χωροταξικός σχεδιασμός από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Την μεταφορά Τμημάτων από το Αγρίνιο αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Την μεταφορά Τμημάτων  από το Αγρίνιο αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Reviewed by imerisios.gr on 10:06:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.