Μεγάλη συγκίνηση - Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Γερασίμου (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου. Στην ακολουθία προεξήρχε ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και πλειάδα Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, ιερέων από την Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Πάτρα κ.α. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά Κεφαλονιάς. 

Δάκρυα συγκίνησης κύλησαν από όλους τους πιστούς κληρικούς και λαϊκούς. Εκ μέρους της Ιεράς συνόδου μίλησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης. Μίλησε επίσης για την εκδημία του Μητροπολίτου και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπολέως Κεφαλληνίας, Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και οι αρχές του τόπου. Με δάκρυα στα μάτια με συγκινητικό λόγο μίλησε και ο κατά σάρκα αδερφός του μακαριστού κ. Αθανάσιος Φωκάς. Μετά το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις του σκηνώματος του Μητροπολίτου έως το προάυλειο της μονής οπου και ενταφιάσθει.

Μεγάλη συγκίνηση - Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Γερασίμου (ΦΩΤΟ) Μεγάλη συγκίνηση - Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Γερασίμου (ΦΩΤΟ) Reviewed by Μιχαήλ Απ. Ζαφείρης on 4:30:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.