ΤτΕ: Αποτυχία επίτευξης συμφωνίας σημαίνει χρεοκοπία και Grexit

Η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές είναι ιστορική επιταγή, αφού μια αποτυχία θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας επίπονης πορείας που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και τελικά στην έξοδο από το ευρώ, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή της,
προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μπει σε νέα φάση ύφεσης η ελληνική οικονομία.
Η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι έχει επιτευχθεί συμβιβασμός στα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης και ότι μένει λίγος δρόμος ακόμη να διανυθεί ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.
«Η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και – πιθανότατα – από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της, συμπληρώνοντας ότι «υποστηρίζει ακράδαντα πως η συμφωνία με τους εταίρους είναι ιστορική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».
Η ΤτΕ επισημαίνει ότι η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να γίνει εντονότερη στο δεύτερο τρίμηνο του έτους με κίνδυνο η οικονομία να μπει σε μια νέα φάση ύφεσης.

Προσθέτει ότι λόγω της αβεβαιότητας των τελευταίων μηνών, οι εκροές καταθέσεων προσέγγισαν τα 30 δισ. ευρώ το διάστημα Οκτωβρίου 2014 - Απριλίου 2015 και αφορούν αναλήψεις μετρητών και φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
ΤτΕ: Αποτυχία επίτευξης συμφωνίας σημαίνει χρεοκοπία και Grexit ΤτΕ: Αποτυχία επίτευξης συμφωνίας σημαίνει χρεοκοπία και Grexit Reviewed by imerisios.gr on 12:26:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.