Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις επιταγές

Παράταση μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου  για την εξόφληση των επιταγών με ημερομηνίες λήξης από 30 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δημοσιευτεί πιθανότατα σήμερα στο φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως θα δίδει διορία δύο μηνών για τακτοποίηση των επιταγών.

Πληροφορίες ανέφεραν πως αρχικά το υπουργείο Οικονομικών ήθελε να δώσει παράταση δύο εβδομάδων, αλλά επειδή έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος συναλλαγών, στο οικονομικό επιτελείο έχουν πειστεί να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος για την πληρωμή τους, προκειμένου να μην μπουν στον «Τειρεσία» οι επιχειρήσεις.

Λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας, ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιταγών που έχουν εκδοθεί από τις επιχειρήσεις, έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30/6 έως 30/7. Με το υπάρχον καθεστώς, οι επιταγές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών. Όπως όλα δείχνουν, τελικώς θα δοθεί η αναγκαία περίοδο χάριτος στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μην μπαίνουν στον «Τειρεσία», προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι η αγορά να βρει και πάλι τον βηματισμό της.

Πηγή: protothema
Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις επιταγές Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις επιταγές Reviewed by imerisios.gr on 10:28:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.