Η Bυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

Στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται στη Σύρο από τις 12 έως τις 24 Ιουλίου 2015, θα συμμετέχει η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία των Πατρών «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», μετά από σχετική πρόσκληση των διοργανωτών, αποτελώντας τον επίσημο, Πανελλαδικό εκπρόσωπο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, που είναι συνδιοργανωτής του φεστιβάλ. Να σημειώσουμε πως Βυζαντινός χορός, Πατριαρχικού ύφους, μετέχει για πρώτη φορά στα 11 χρόνια, στις μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αιγαίου.
Η Βυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» θα λάβει μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 και ώρα 6.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ερμουπόλεως Σύρου, με τίτλο «Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα» - Θρησκευτική Χορωδιακή Μουσική “A CAPELLA”, μαζί με άλλες 4 χορωδίες από τις Η.Π.Α. Ο 30μελής Βυζαντινός χορός θα παρουσιάσει επιλεγμένους ύμνους όλου του ενιαυτού, υπό την διεύθυνση του χοράρχου του, Πρωτοψάλτου κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου. Η χορωδία θα συμμετέχει επίσης στην Θεία Λειτουργία, που θα γίνει στον ίδιο ναό την Κυριακή το πρωί, στις 19 Ιουλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου κ.κ. Δωροθέου Β΄.
Η χορωδία θα ξεκινήσει από την Πάτρα τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα επιστρέψει την Κυριακή το βράδυ, έχοντας την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, πιστεύοντας πως θα εκπληρώσει επιτυχώς την αποστολή της, για την οποία άλλωστε την επέλεξε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών και θα διαφημίσει την πόλη μας για άλλη μια φορά πανελληνίως αλλά και παγκοσμίως.


Η Bυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου Η Bυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου Reviewed by Μιχαήλ Απ. Ζαφείρης on 2:30:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.