Επανασύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη ζητά το Επιμελητήριο – Επιστολή Μαρλαφέκα στον Υπουργό Ναυτιλίας

Το Επιμελητήριό μας, παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που γίνονται για την επαναλειτουργία ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα- Κεφαλληνία- Ιθάκη.

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι η γραμμή αυτή λειτουργούσε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την διακοπή της (1/11/2013), μετά από απόφαση της ναυτιλιακής εταιρείας, που την εξυπηρετούσε.
Η διακοπή αυτή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, καθώς οι κάτοικοι των νησιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχουν στενούς και μακροχρόνιους επιχειρηματικούς και όχι μόνο δεσμούς με την Πάτρα, καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ενδοχώρα, με την οποία έχουν άμεσες συναλλαγές, εμπορικές σχέσεις και τροφοδοσία με πρώτες ύλες και εμπορεύματα.
Εκτός αυτών η γραμμή αυτή εξυπηρετεί και ενισχύει την τουριστική κίνηση των νησιών, προσφέρει ταχεία εξυπηρέτηση και ασφάλεια σε ιατρική περίθαλψη αλλά και συνεισφέρει απόλυτα σε θέματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των νέων και των επιχειρηματιών.
Το Επιμελητήριό μας, είχε εκφράσει την ανησυχία του για την διακοπή της γραμμής και είχε καταθέσει αίτημα επαναλειτουργίας από την 3/6/2014.
Στα πλαίσια αυτά, είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε, εκτός των ανωτέρω, πως η μεταφορά των εμπορευμάτων από την Πάτρα προς την Κυλλήνη, είναι άκρως επισφαλής, λόγω της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και του κυκλοφοριακού φόρτου.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, θεωρούμε, πως θα πρέπει να παρακαμφθούν τυχόν ενστάσεις, από όπου και να προέρχονται, καθώς το γενικότερο συμφέρον, θα πρέπει να υπερκαλύπτει τυχόν υπάρχοντα τοπικά συμφέροντα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΑΧΑΪΑΣ

Συνεπώς, τώρα πλέον, που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ναυτιλιακή εταιρεία να δρομολογήσει πλοίο της σε αυτή την  ακτοπλοϊκή γραμμή, και με δεδομένο ότι υπήρχε η γραμμή, θα πρέπει να δοθεί άμεσα η έγκριση, καθώς η απόφασή σας θα επιλύσει πολλά προβλήματα, υπενθυμίζοντας ότι εκτός των ανωτέρω η γραμμή αυτή επιτελεί και απόλυτα κοινωνικό ρόλο με σημαντικές προεκτάσεις.

Επανασύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη ζητά το Επιμελητήριο – Επιστολή Μαρλαφέκα στον Υπουργό Ναυτιλίας Επανασύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη ζητά το Επιμελητήριο – Επιστολή Μαρλαφέκα στον Υπουργό Ναυτιλίας Reviewed by imerisios.gr on 1:03:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.