Άδεια από τη δουλεία αν θες άδεια θέσης στάθμευσης κάτοικε του κέντρου!

Μετά από ένα χρόνο αναμονής για τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για το κυκλοφοριακό ο Δήμος επέλεξε την πεπατημένη επαναφέροντας την «αντιλαϊκή» ελεγχόμενη ή «εκ περιτροπής» στάθμευση.

Έπρεπε να δημιουργηθεί για ένα χρόνο το απόλυτο χάος στο κέντρο της Πάτρας, με την εύρεση θέσης παρκινγκ ιδίως για τους μόνιμους κατοίκους να αποτελεί καθημερινό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Σε γενικές γραμμές το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής δεν διαφέρει σε φιλοσοφία από την προηγούμενη λειτουργία του μέτρου και μόνο το αντίτιμο θα μειωθεί και θα είναι στα 30 λεπτά του ευρώ.
Όσο για τους κατοίκους του κέντρου, αυτοί θα πρέπει να τρέξουν στο Δήμο προσκομίζοντας τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια ελεύθερης στάθμευσης. Και εάν αυτό φαίνεται λογικό, αυτό που προκαλεί απορία είναι, όχι τόσο οι λίγες ημέρες που έδωσε ο Δήμος ως περιθώριο υποβολής των αιτήσεων αλλά οι ώρες κατάθεσης αυτών.

Το αρμόδιο γραφείο στο Δήμο δέχεται μόνο 9-12 το πρωί, αφού προφανώς οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι ακόμα και όσοι έχουν το προνόμιο αυτή την εποχή να δουλεύουν μπορούν να παρατήσουν την δουλεία τους για να τρέξουν να κάνουν την αίτησή τους αυτές τις ώρες.
Για ηλεκτρονική υποβολή, ούτε λόγος! Άλλωστε ακόμα και το Πανεπιστήμιο, που θα μπορούσε να συνδράμει σε κάτι τέτοιο, είναι πολύ μακριά από τη Μαιζώνος.


Πώς θα λειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση

Εκ περιτροπής στάθμευση στους δρόμους από Ζαΐμη έως Τσαμαδού και από την Όθωνος Αμαλίας έως Καραϊσκάκη μίας ώρας (στις πορτοκαλί πινακίδες της ελεγχόμενης στάθμευσης) και δύο ωρών (στις πράσινες πινακίδες της ελεγχόμενης στάθμευσης).Να διατηρήσουμε τις πινακίδες με αλλαγή μόνο της τελευταίας σειράς με αυτοκόλλητο (χρόνος- αντίτιμο). Να αφαιρεθούν σταδιακά από τα πεζοδρόμια τα μηχανήματα της προηγούμενης ελεγχόμενης στάθμευσης.
Η εκ περιτροπής στάθμευση θα ελέγχεται αφενός από κάρτα-ημερήσιο ωροδείκτη όπου θα σημειώνεται με διαγραφή η ώρα στάθμευσης, με κόστος 30 λεπτών.
Μετά το διάστημα πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου με προειδοποίηση για επιβολή προστίμων, θα επιβάλλεται πρόστιμο 20,00 € για παραβίαση ωραρίου στάθμευσης. 
Προωθείται η προμήθεια ηλεκτρονικών μπλοκ για καταγραφή και έλεγχο του ωραρίου στάθμευσης. Ηλεκτρονική καταγραφή των οχημάτων Μηχανήματα χειρός (5-8), Λογισμικό και Κεντρικός Υπολογιστής Υποστήριξης του Συστήματος.
Για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, θα ισχύσει η ίδια ρύθμιση που ίσχυε παλιότερα.


Εξασφάλιση θέσης για μόνιμους κατοίκους του κέντρου

Καλούνται  οι μόνιμοι κάτοικοι της  περιοχής του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Καραϊσκάκη έως Όθωνος Αμαλίας και Τσαμαδού έως Ζαΐμη, προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα στάθμευσης, να προσκομίσουν στο έως και   Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015  τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος από την οποία θα φαίνεται η πλήρης (100%) κυριότητα του αιτούντα, εκτός των περιπτώσεων συνιδιοκτητών που αποδεικνύεται η μόνιμη κοινή διαμονή τους εντός της προαναφερόμενης ζώνης. 
2. Δίπλωμα οδήγησης του αιτούντα
3. Αντίγραφο  τελευταίας δήλωσης Ε1, όπου θα φαίνεται η μόνιμη κατοικία 
4. Ενοικιαστήριο συμβόλαιο κατοικίας για τους μισθωτές
5. Πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού  ΔΕΗ της μόνιμης κατοικίας
6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται η τρέχουσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, ότι τα προσκομισθέντα στοιχεία είναι αληθή και ότι ο αιτών δεν διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης παρά την οδό ή θέση στάθμευσης  εντός κτιρίου που βρίσκεται εντός της Ζώνης.

Μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα προκύψει  πίνακας των   αυτοκινήτων που αποκτούν το δικαίωμα,  ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου η δε χορήγηση των σχετικών  βεβαιώσεων στους δικαιούχους  θα γίνει  με νεώτερη  ανακοίνωση μας.

Σημαντικές διευκρινήσεις για την προσέλευση των  εξυπηρετούμενων πολιτών:  
Γραφείο:   ισόγειο  γραφείο επί της οδού  Μαιζώνος 110  (Μαιζώνος και Βότση, έναντι Πρωτοκόλλου )

Ωράριο :  9-12 π.μ 

Αλφαβητική σειρά παραλαβής  αιτήσεων (θα τηρηθεί αυστηρά):

  Α και Β      Πέμπτη 22/10/2015    
  Γ ως  Ι  Παρασκευή 23/10/2015    
  Κ    Δευτέρα 26/10/2015   
  Λ και Μ    Πέμπτη 29/10/2015 
  Ν ως και Ρ    Παρασκευή 30/10/2015   
  Σ και Τ  Δευτέρα 2/11/2015  
  Υ ως Ω  Τρίτη 3/11/2015 
Άδεια από τη δουλεία αν θες άδεια θέσης στάθμευσης κάτοικε του κέντρου! Άδεια από τη δουλεία αν θες άδεια θέσης στάθμευσης κάτοικε του κέντρου! Reviewed by imerisios.gr on 12:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.