Δεν έσβησε η «φωτιά» που άναψε η Σία – Για «Εχθρούς εντός των τειχών» μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η «φωτιά» που άναψε προ λίγων ημερών η Σία Αναγνωστοπούλου μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν φαίνεται να έχει σβήσει τελείως.  

Τη «ρήξη» στις σχέσεις των δύο πλευρών  προκάλεσε με τις δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας αναφορικά με την  απλοποίηση των διαδικασιών απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.
Ως «πυροσβέστης» τότε έτρεξε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. 
Παρά ταύτα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Ετήσια Τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας άφησε βαριά υπονοούμενα για επίθεση σε βάρος της Εκκλησίας κάνοντας λόγο για «εχθρούς εντός των τειχών».
Το σχόλιο του κ. Ιερώνυμου έγινε, όπως είπε, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με το μάθημα των θρησκευτικών, το οποίο χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος».
«Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι εδώ και οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι την δεινή μας οικονομική κατάσταση, στα πλαίσια της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μας αρχίζοντας από την σχολική μας εκπαίδευση. Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακρυά, είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε, το οσφραινόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους άλλους Ιεράρχες. 
Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι αν στα προαπαιτούμενα «υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεών μας, το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, την περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνησή του από αιώνες πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και των ιερών μας», η Ιεραρχία, ο κλήρος και ο λαός «θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη οχυρά».

Δεν έσβησε η «φωτιά» που άναψε η Σία – Για «Εχθρούς εντός των τειχών» μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Δεν έσβησε η «φωτιά» που άναψε η Σία – Για «Εχθρούς εντός των τειχών» μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Reviewed by imerisios.gr on 9:58:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.