Τα Παιδία Παίζει & Μαθαίνει - «Που πήγε η Μόνα Λίζα;»

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο ΟροΠαίδιο από τις 11π.μ.-1 μ.μ. και στα πλαίσια της θεματικής Ενότητας για την Ιστορία της Τέχνης με τον τιτλο "Τεχνο - Παιδιές",
των παιδικών δράσεων "Τα Παιδία Παίζει & Μαθαίνει", τα παιδια θα έρθουν σε επαφή με το πολυσχιδές εργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μέσω των κατασκευών του και θα γνωρίσουν από την καλή και απο την... ανάποδη - μέσα από λεπτομερή παρατήρησή - τη Μόνα Λίζα, τον διασημότερο πίνακα στην ιστορία της ζωγραφικής.
Αρχικά τα παιδιά θα εξερευνήσουν τι μπορεί να σκέφτεται και πως μπορεί να νιώθει; Με αφορμή το μυστηριώδες χαμόγελο της θα μάθουν πως εκφράζονται τα συναισθήματα μέσα απο τα έργα τεχνης.  Στη συνέχεια τα παιδια αφού παρατηρήσουν και...εντρυφήσουν στα μυστικά του διάσημου αυτού πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, θα κληθούν να παρουσιάσουν τη Μόνα Λίζα ως μία σύχρονη γυναίκα! Το κάθε παιδί θα λάβει ένα σκίτσο που θα απεικονίζει μόνο το πρόσωπο και τα χέρια της. Με κλήρωση θα διαλέξει ο καθένας μία δραστηριότητα από αυτές που θα έχουμε συζητήσει νωρίτερα (π.χ. η Μόνα Λίζα πήγε για κολύμι, για ύπνο, για παγωτό, για ψώνια κ.ά.) έπειτα θα ζωγραφίσει το ανάλογο περιβάλλον (φόντο) και να παρουσιάσει στους υπόλοιπους το έργο του.

Τέλος τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες όπου σε κάθε ομάδα θα αντιστοιχεί ένα μεγάλο χαρτόνι με τρύπα τόση ωστε να χωράει ένα πρόσωπο και ένα διάσημο έργο τέχνης. Σκοπός κάθε ομάδας είναι να δημιουργήσει τη δική του Μόνα Λίζα τοποθετώντας την σε ένα άλλο διάσημο έργο! Οι ομάδες είναι θα ελεύθερες ανάλογα νμε το έργο που τους δόθηκε να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνική επιθυμούν.

Πρόκειται για μια δράσεων οι οποίες αποτελούν μια περιήγηση στον μαγικό και γεμάτο φαντασία χώρο των εικαστικών τεχνών, όπου θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με την Τέχνη απαντώνται από τα ίδια τα παιδιά στην...πράξη μέσα από μια επιμορφωτική και παράλληλα πολύ διασκεδαστική διαδικασία.


Οι Παιδικές δράσεις για παιδιά 4-12 ετών"Τα Παιδία Παίζει & Μαθαίνει" πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 11 - 1 το πρωί στο ΟροΠαίδιο Κανακάρη 101Β (στη στοά απέναντι από την Α΄ΔΟΥ)
Τα Παιδία Παίζει & Μαθαίνει - «Που πήγε η Μόνα Λίζα;» Τα Παιδία Παίζει & Μαθαίνει  - «Που πήγε η Μόνα Λίζα;» Reviewed by imerisios.gr on 11:00:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.