"Το αλάτι της γης" - Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ τη Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογρά¬φου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με μοναδικό στιλ τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές του πλανή¬τη.

Σεζάρ, βραβεία στις Κάνες και οσκαρική υποψηφιότη¬τα για ένα καλλιτεχνικό πορτραίτο που θίγει κομψά και συγκινητικά πολλά επίκαιρα και ουσιώδη - πολιτικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντολογικά - θέματα αφού οΣαλγκάντο παίρνει τις φωτογραφίες που οφείλει κι ο υπόλοιπος κόσμος να δει.

Ο Βιμ Βέντερς μετά τη συγκλονιστική Πίνα Μπάους, καταθέτει ακόμη ένα ντοκιμαντέρ, εμπνευσμένος από τον φωτογράφο Σαλγκάντο που «νοιαζόταν για τον άνθρωπο μέσα στη φω¬τογραφία. Ετσι κι αλλιώς, οι άνθρωποι είναι ''το αλάτι της ζωής''...  Το να εξηγήσεις κινηματογραφικά την τέχνη της φωτογραφίας είναι κάτι το ακατόρθωτο. Σκεφθείτε τι σημαίνει ''φωτογραφία'' στα ελληνικά: κάποιος που γράφει με φως...»
Περισσότερα για την ταινία στο site www.cinelesxipatras.gr

Τη Δευτέρα 23.11.2015  στα Ster Cinemas σε τρεις προβολές.

"Το αλάτι της γης" - Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ τη Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη "Το αλάτι της γης" - Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ τη Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη Reviewed by imerisios.gr on 12:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.