Η Κοινο_Τοπία προώθησε το πρώτο μέρος της βοήθειας για τους πρόσφυγες - Η προσπάθεια συνεχίζεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ PRAKSIS

Προωθήθηκε το πρώτο μέρος της βοήθειας που συγκεντρώθηκε από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία http://koinotopia.gr/ στην ΜΚΟ Praksis η οποία στηρίζει σημεία και υποδομές παροχής υπηρεσιών για τους πρόσφυγες.

Το πρωτοφανές προσφυγικό πρόβλημα με χιλιάδες ανθρώπους -κυρίως από τη Συρία- ξεριζωμένους από έναν εμφύλιο πόλεμο με ακρότητες και θύματα πολίτες στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα διαπερνά την Ελλάδα και στρέφετε στην Ευρώπη.
Το πρώτο μέρος της βοήθειας που προωθήθηκε αποτελούμενο από το ποσό των 800€ σε μετρητά καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα αξίας 1.150€, υλικά που συγκεντρώθηκαν από τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης θα καλύψουν κάποιες από τις πολλές ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων. Οι προσφυγικές ροές όμως είναι αμείωτες παρά το ότι βαίνουμε προς τον χειμώνα και ως εκ τούτου και σε μεγαλύτερες ανάγκες για την επιβίωση αυτών των ανθρώπων.
Γι αυτό ζητάμε τη συνέχιση της ενεργοποίησης των μελών και φίλων της Κοινο_Τοπίας δίνοντας ένα χέρι βοηθείας προς αυτούς τους ανθρώπους αλλά και προς τις παραμεθόριες περιοχές μας (Λέσβος, Κως, Χίος, Λέρος, Ειδομένη κ.α.) που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού.
Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε κυρίως χρήματα και δευτερευόντως φάρμακα, παραϊατρικά σκευάσματα και είδη ατομικής υγιεινής τα οποία θα αξιοποιήσουμε-διαθέσουμε σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS που ήδη πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην Ειδομένη, στον Ελαιώνα Αττικής και αλλού.
Οι προσφορές συγκεντρώνονται στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου 134 (κατάστημα ποτών ΣΠΗΛΙΩΤΗ) καθημερινά 9.30πμ-2μμ και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6-9.15μμ τηλ. για επιπλέον πληροφορίες 2615.002009
Η ΜΚΟ PRAKSIS http://www.praksis.gr/el με τη χρηματοδότηση και συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μέσω των παρεμβάσεων της παρέχει:
Πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη -μέσω γενικού ιατρού και φαρμακείου- και γρήγορων γευμάτων και νερού με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών

Βρεφικών ειδών και ειδών προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης (που συγκεντρώνονται μέσα από δωρεές και προσφορές ομάδων εθελοντών)
Η Κοινο_Τοπία προώθησε το πρώτο μέρος της βοήθειας για τους πρόσφυγες - Η προσπάθεια συνεχίζεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ PRAKSIS Η Κοινο_Τοπία προώθησε το πρώτο μέρος της βοήθειας για τους πρόσφυγες - Η προσπάθεια συνεχίζεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ PRAKSIS Reviewed by imerisios.gr on 6:57:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.