«Έρως νοσταλγός» | στο θέατρο act από 26 Δεκεμβρίου

Το θέατρο act παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική  παράσταση από το Θέατρο Χωρίς  Αυλαία, «Έρως νοσταλγός» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα.

Η  παράσταση βασίζεται στα  διηγήματα του Αλ.  Παπαδιαμάντη  Έρως- ήρως και  Η νοσταλγός, δημοσιευμένα  λίγους μήνες  μετά το «Δυστυχώς  επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη. Σε μιαν Ελλάδα κατεστραμμένη  οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα και σε μιαν Ελλάδα όπου οι αξίες ορίζουν ακόμα την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων.  Ο Γιωργής της Μπούρμπαινας, μεταφέρει με τη βάρκα του την αγαπημένη του στο γάμο της, «με τη μητέρα της και με τον γαμβρόν». Τι θα γινόταν αν η Αρχόντω ερχόταν μόνη να τον βρει  λίγο νωρίτερα; Το ένα διήγημα συμπληρώνει το άλλο διαστέλλοντας τις στιγμές της εσωτερικής πάλης των ηρώων. Ένα  διαρκές παιχνίδι  εναλλαγών, όπου οι ήρωες αφηγούνται το κείμενο και οι αφηγητές γίνονται ρόλοι. Η  ζωντανή μουσική (ούτι, νέι, κιθάρα, μπεντίρ)  υπογραμμίζει τις δικές μας αναμνήσεις απ’ αυτό το ταξίδι, ακολουθώντας την εσωτερική μουσική που είναι διάχυτη στο έργο του Παπαδιαμάντη.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης  Σιούντας
Μουσική επιμέλεια:  Μάνια  Ασημακοπούλου
Παίζουν:   Κωνσταντίνα  Αντωνιάδου, Δημήτρης Σιούντας                                                                                                       
Παίζουν οι μουσικοί:  Μάνια  Ασημακοπούλου (ούτι,  κρουστά, φωνή), Γιώργος Τσιλιγιάννης (νέι, κιθάρα, φωνή) 
«Έρως νοσταλγός» | στο θέατρο act από 26 Δεκεμβρίου «Έρως νοσταλγός» | στο θέατρο act από 26 Δεκεμβρίου Reviewed by imerisios.gr on 10:05:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.