Εκλογές Ν.Δ.: Χαρακτήρας δημοψηφίσματος για την ανάδειξη ισχυρής αντιπολιτευτικής δύναμης

Η χθεσινή μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας εξέπληξε ευχάριστα την κομματική ηγεσία αλλά και γενικότερα το πολιτικό σύστημα το οποίο είχε επαναπαυθεί στις λέξεις «παρακμή» και «αδιαφορία» με τις οποίες πίστευε ότι πλέον αντιμετωπίζεται πολιτική ζωή του τόπου.


Η προσέλευση στις κάλπες, όποια επιλογή σε πρόσωπο και εάν έγινε, μπορεί να πάρει χαρακτήρα δημοψηφίσματος με σαφές μήνυμα.

Οι πολίτες, ένα χρόνο μετά την αρχική επιλογή τους για την εναπόθεση της τύχης της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την δεύτερη ευκαιρία που του έδωσαν τον Σεπτέμβριο, φαίνονται απογοητευμένοι από την πορεία της χώρας. 

Μέσω της ανέλπιστης συμμετοχής τους, έδειξαν έμπρακτα την διαφοροποίηση τους στην πολιτική της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης και ζήτησαν μία ουσιαστική αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει νικήτρια από αυτή την διαδικασία, αφού καταφέρνει να αποκτήσει μία ισχυρή, καταγεγραμμένη και ενεργή κομματική βάση που της δίνει αρχικά το προνόμιο να αποτελέσει την ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη στη χώρα και να θέσει τις βάσεις για την επόμενη νικηφόρα εκλογική μάχη. 

Περιθώρια για εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών που θα θέσουν την ενότητα και την δυναμική της παράταξης σε κίνδυνο δεν υπάρχουν πια. 

imerisios.gr

Εκλογές Ν.Δ.: Χαρακτήρας δημοψηφίσματος για την ανάδειξη ισχυρής αντιπολιτευτικής δύναμης Εκλογές Ν.Δ.: Χαρακτήρας δημοψηφίσματος για την ανάδειξη ισχυρής αντιπολιτευτικής δύναμης Reviewed by imerisios.gr on 2:15:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.