«Ιδεοληψία και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό» καταλογίζει στην Κυβέρνηση ο Παπαθεοδώρου για το προσφυγικό

Για «ιδεοληψία και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό» που οδηγούν τη χώρα σε «απομόνωση και αποδυνάμωσή» καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο υπεύθυνος
Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφέρει σε δήλωσή του «Η πολιτική του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης δεν είναι απλώς λανθασμένη, είναι καταστροφική, γιατί ίσως δεν κατανόησαν τι συνέβη στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι και πόσο ραγδαία είναι η αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Για τον λόγο αυτό χθες υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση, χάνοντας για τη χώρα μας ακόμη και αυτά που θα μπορούσατε να είχατε διασφαλίσει σε συνεργασία με την Ε.Ε. Το μεσημέρι ο Υπουργός αρνιόταν το αίτημα πολιτικής προστασίας προς την Ε.Ε. και το απόγευμα το αποδεχόταν. Το πρωί έλεγε όχι στην Frontex – όπως κάνει εδώ και μήνες η Κυβέρνηση- και το βράδυ υποχρεωνόταν σε αναδίπλωση.
Η κυβέρνηση και στο θέμα αυτό δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη και αυτό  πληρώνει κάθε μέρα ο ελληνικός λαός ιδίοις εξόδοις!!
Φτάσαμε στο σημείο η Ευρωπαϊκή Ένωση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έξοδο μας  από τη συνθήκη ΣΕNΓΚΕΝ λόγω μη τήρησης των συμφωνηθέντων   και η Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να κοκορεύεται και να αδιαφορεί για τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες και σε δεύτερη φάση να σύρεται μετά από  εξωτερική παρέμβαση σε υποχρεωτική εφαρμογή.
Το έχουμε ξαναπεί, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό με την Ε.Ε. και την Frontex είναι λανθασμένη, επικίνδυνη και επιζήμια για το εθνικό συμφέρον.
Είναι ώρα να σοβαρευτεί , να ακούσει και να ακολουθήσει τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει».
«Ιδεοληψία και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό» καταλογίζει στην Κυβέρνηση ο Παπαθεοδώρου για το προσφυγικό «Ιδεοληψία και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό» καταλογίζει στην Κυβέρνηση ο Παπαθεοδώρου για το προσφυγικό Reviewed by imerisios.gr on 6:06:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.