Μουσική συνάντηση με τον Άκη Πάνου στο Επίκεντρο+

Η  Μουσικοτεχνουργική Πατρών συναντάει τον Άκη Πάνου και παρουσιάζει τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, στιχουργού και μουσικού.

Το αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, ενός από τους λίγους δημιουργούς που έγραφαν και τη μουσική και το στίχο των τραγουδιών, ο μοναδικός ίσως που κατασκεύαζε με τα χέρια του ακόμα και τα όργανα με τα οποία ηχογραφούνταν τα τραγούδια του, παρουσιάζεται στο Επίκεντρο+ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 9.00 το βράδυ. Το ρεπερτόριο της βραδιάς είναι τραγούδια της αγάπης και του έρωτα, τραγούδια περιπαικτικά, τραγούδια υπαρξιακά, τραγούδια κοινωνικής κριτικής, τραγούδια μαρτυρίες, όλα προσωπικά και αυτοβιογραφικά, τραγούδια που παραμένουν επίκαιρα και αξεπέραστα όπως μόνον ο ίδιος γνώριζε να δημιουργεί.
Η Μουσικοτεχνουργικής Πατρών αποτελείται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς νεότερους και παλαιοτέρους, συνιστώντας ένα μωσαϊκό ηλικιών και μουσικών προσωπικοτήτων και ταυτόχρονα ένα ζωντανό κύτταρο διατήρησης, διάδοσης αλλά και εξέλιξης της λαϊκής μουσικής. Θέλει να εκφράσει και να «στεγάσει» τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μιας ομάδας ανθρώπων που το κοινό τους σημείο είναι η αγάπη τους για το λαϊκό τραγούδι που συνεχίζει και σήμερα να ελκύει αισθητικά και συναισθηματικά, όχι μόνο ανθρώπους από τη γενιά που πρόφτασε το ζωντανό άκουσμα των μεγάλων δημιουργών του, αλλά και ανθρώπους από τις νεότερες γενιές. 

Παίζουν και τραγουδούν:
Ντίνος Κάκος: Τύμπανα
Μάκης Σιάσος: Κρουστά
Κώστας Τσαρούχης: Κόντρα μπάσο
Γιώργος Νικολόπουλος: Κιθάρα
Σωτήρης Πούτος: Κιθάρα-Τραγούδι
Βασίλης Ζωιτόπουλος: Ακορντεόν-Ενορχήστρωση-Επιμέλεια προγράμματος
Θανάσης Μελάς: Μπουζούκι
Γιώργος Θεοδώρου: Μπουζούκι
Χρήστος Παναγιώτου: Μπουζούκι
Ηλίας Κωνσταντάτος: Μπουζούκι
Παντελής Κεκάτος: Μπουζούκι-Τραγούδι
Γιάννης Μεσσήνης: Τραγούδι
Μαρία Φάκου: Τραγούδι
Μαρία Δημάκου: Κείμενα - παρουσίαση
Ημερομηνία συναυλίας :  09 Δεκεμβρίου 2015
Γενική είσοδος 10€
Τηλέφωνο κρατήσεων 2610 46 10 50.
Μουσική συνάντηση με τον Άκη Πάνου στο Επίκεντρο+ Μουσική συνάντηση με τον Άκη Πάνου στο Επίκεντρο+ Reviewed by imerisios.gr on 6:24:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.