Αυξάνονται τα αδέσποτα ζώα στην Αχαΐα – Σταμάτησε την περισυλλογή και προσεχώς κλείνει η Μέριμνα Ζώων του Πανεπιστημίου

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων ήταν το θέμα συνάντησης που είχε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με τους Δημάρχους Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και Αιγιάλειας, Θανάση Παναγόπουλο.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα οξύνθηκε μετά και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών να αναστείλει άμεσα την περισυλλογή και την εισαγωγή στο Σταθμό νέων αδέσποτων ζώων με προοπτική την οριστική παύση λειτουργίας του Σταθμού, καθώς και τη θέση του Υπουργείου ότι πρέπει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του οριστικά καθώς δεν είναι πλέον σύννομη με τους όρους της σχετικής νομοθεσίας.
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχοντας διαγνώσει από καιρό το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, πήρε την πρωτοβουλία δια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, και συγκάλεσε σύσκεψη με τους δύο μεγάλους Δήμους της Αχαΐας που έχουν σύμβαση με το Σταθμό, με σκοπό να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Στη συνάντηση, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Πατρέων και Αιγιάλειας, συμμετείχε και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Τσουκαλά Μαρία, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Τόσο ο Δήμαρχος Πατρέων όσο και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος ανέφεραν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες εξεύρεσης λύσης και εξέφρασαν την πρόθεση να αναζητήσουν από κοινού οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Αρχικά θα διερευνηθεί η συνέχιση της συνεργασίας με το Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών, που διαθέτει την εμπειρία, πιθανώς σε άλλο χώρο λειτουργίας, και παράλληλα, θα ζητηθεί, από το Υπουργείο η συμβολή του με χρηματοδότηση και προς τους δυο Δήμους και με διευκόλυνση διαδικασιών για να δημιουργήσουν δομές προκειμένου να επιλύσουν οριστικά το θέμα.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί το θέμα, καθώς άπτεται της δημόσιας υγείας των πολιτών, και όπου χρειασθεί θα συνδράμει στις πρωτοβουλίες των Δήμων.
Αυξάνονται τα αδέσποτα ζώα στην Αχαΐα – Σταμάτησε την περισυλλογή και προσεχώς κλείνει η Μέριμνα Ζώων του Πανεπιστημίου Αυξάνονται τα αδέσποτα ζώα στην Αχαΐα – Σταμάτησε την περισυλλογή και προσεχώς κλείνει η Μέριμνα Ζώων του Πανεπιστημίου Reviewed by imerisios.gr on 8:08:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.