Ιδεολογικό χάσμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βλέπει ο Παπαθεοδώρου – Αφορμή το Σύμφωνο Συμβίωσης

Η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Με παρέμβασή του, στην αρχή της διαδικασίας της συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτής Θ. Παπαθεοδώρου αμφισβήτησε την ύπαρξη συμφωνίας επί του νομοσχεδίου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αφού ήταν προφανές ότι μετά τις δηλώσεις του Π. Καμένου, οι ΑΝΕΛ δεν στήριζαν το νομοσχέδιο.
 Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση και επειδή δεν υπάρχει πλειοψηφία, ο Υπουργός οφείλει να  διαβουλευθεί με τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, να τροποποιήσει ή και να αποσύρει σειρά διατάξεων με τις οποίες διαφωνεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί τις θεωρεί είτε φωτογραφικές είτε λανθασμένες και πάντως άσχετες με το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει. Με τη θέση αυτή συντάχθηκαν οι εισηγητές από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. 
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τροποποίησε τη φωτογραφική διάταξη  για τις άδειες των κρατουμένων και δεσμεύτηκε για σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο μέχρι τη ψήφισή του από την ολομέλεια. 

Ιδεολογικό χάσμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βλέπει ο Παπαθεοδώρου – Αφορμή το Σύμφωνο Συμβίωσης Ιδεολογικό χάσμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βλέπει ο Παπαθεοδώρου – Αφορμή το Σύμφωνο Συμβίωσης Reviewed by imerisios.gr on 1:55:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.