Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στην εκπομπή «ΑRT ΕΡΤ» της ΕΡΤ2

Στην τηλεοπτική πολιτιστική εκπομπή «ΑRT ΕΡΤ» της ΕΡΤ2 που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος μίλησε μέσω σύνδεσης skype ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Στην συνέντευξη που δόθηκε ο κ. Πατρινός αναφέρθηκε στις σημαντικότερες τέχνες που δραστηριοποιείται το θέατρο σκιών που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ρίζες μας και με το παρελθόν μας αλλά και στις δράσεις-παραστάσεις που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα.
Έμφαση δόθηκε και στο εργαστήρι  Περί Σκιών που μεταλαμπαδεύει την τέχνη και τις τεχνικές του θεάτρου σκιών στα παιδία για την διατήρηση και συνέχιση της παράδοσης και της κληρονομιάς. 
«Η αγάπη μου όλη, η λατρεία μου είναι αυτός ο ξυπόλυτος ο καμπούρης, ο Καραγκιόζης…» σημειώνει ο κ. Πατρινός τονίζοντας ο δημοσιογράφος ότι o λαϊκός ήρωας μιλάει στις καρδιές των παιδιών ως ένα κομμάτι της ιστορίας μας και της ελληνικής κουλτούρας.
Ολοκληρώνοντας τη σύνδεση  ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε στο ότι η κρατική τηλεόραση έχει τιμήσει την προσπάθεια του κ. Πατρινού με δυο ντοκιμαντέρ αφήνοντας το στίγμα της παρακαταθήκης στο χώρο του πολιτισμού.
Η τηλεοπτική εκπομπή πλέον θα προβάλλεται με νέο τίτλο τα Σαββατοκύριακα ενώ είναι ήδη διαθέσιμη για θέαση στην ιστοσελίδα της WebTv της ΕΡΤ http://webtv.ert.gr/katigories/politismos/02noe2015-art-ert/ και στο 26:10 λεπτό η σύνδεση με τον κ. Πατρινό.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στην εκπομπή «ΑRT ΕΡΤ» της ΕΡΤ2 Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στην εκπομπή «ΑRT ΕΡΤ» της ΕΡΤ2 Reviewed by imerisios.gr on 9:00:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.