Οι Vinyl Suicide live στον +δετήρα & after party // Σάββατο 12.12


To Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ο Συνδετήρας υποδέχεται τους Vinyl Suicide για το πρώτο live της χρονιάς! Με το ντεμπούτο άλμπουμ στις αποσκευές τους, οι Vinyl Suicide έρχονται στην Πάτρα για πρώτη φορά για να μας παρουσιάσουν
το «Homeward Bound», σε ένα live που θα μας ταξιδέψει σε ένα αυθεντικό και οικείο ποπ κόσμο. Μετά το live θα ακολουθήσει party με τους συντάκτες του PressPop.gr Μίμη Πλέσσα και Τίμωνα Καρδάμα στα ντεκς.

Λίγα λόγια για τους Vinyl Suicide

Οι Vinyl Suicide σχηματίστηκαν την Άνοιξη του 2009 στην Αθήνα. To 2013 κυκλοφόρησαν το EP τους "6.40 Α.Μ. (On Lycabettus)" στην The Sound Of Everything, ενώ τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το "Safely Blind Again' ως digital single. Το debut album τους, "Homeward Bound", περιλαμβάνει τα κομμάτια πάνω στα οποία η μπάντα έχτισε τον ήχο της μέσα από live εμφανίσεις τα τελευταία 2 χρόνια.

Στον ήχο του άλμπουμ έχει συμβάλλει καθοριστικά ο Τίμων Καρδάμας (Playground Noise), ο οποίος επιμελήθηκε την μίξη και παραγωγή των κομματιών. Αιθέρια layers φωνητικών επεξεργασμένα με υπνωτικά reverb. Rhythm section με roomy, γλυκά τύμπανα και πομπώδες, groovy μπάσο. Κιθάρες που συχνά ακούγονται σαν synth ή arpeggiator και ονειρικές lead μελωδίες στα πλήκτρα.

Στα 9 κομμάτια του άλμπουμ περιγράφεται μια αντίστροφη πορεία στο χρόνο, με προορισμό τους ανθρώπους, τα μέρη και τις εμπειρίες που αποτέλεσαν την έμπνευση των κομματιών. Χωρίς νοσταλγική διάθεση, οι Vinyl Suicide επιστρέφουν «σπίτι» τους, όχι για ασφάλεια αλλά με σκοπό να αντιμετωπίσουν και να ξεκαθαρίσουν τις εκκρεμότητές τους.

Είσοδoς Ελεύθερη
Ώρα: 21:30
Συνδετήρας, Αλεξάνδρου Υψηλάντου 146
Οι Vinyl Suicide live στον +δετήρα & after party // Σάββατο 12.12  Οι Vinyl Suicide live στον +δετήρα & after party // Σάββατο 12.12 Reviewed by Νίκη Παπαλεξοπούλου (facebook.com/niki.papalexopoulou) on 12:30:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.