Ανοίγουν 5 θέσεις στο πολύ δημοφιλές εργαστήριο σωματικού θεάτρου του Σπύρου Κουβαρά


Το θέατρο Act και η ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σωματικού Θεάτρου (Académie Européenne de Théâtre Corporel de Paris – Ecole Magenia), διοργανώνουν από τον Σεπτέμβριο του 2015 ετήσιο εργαστήριο σωματικού θεάτρου, με εισηγητή τον χορογράφο, χορευτή και physical performer Σπύρο Κουβαρά.


Στους ήδη υπάρχοντες συμμετέχοντες, που παρακολούθησαν τους 4 πρώτους κύκλους του εργαστηρίου, θα προστεθούν άλλα 5 άτομα, οι θέσεις των οποίων θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας, αρχής γενομένης από τον επόμενο κύκλο του εργαστηρίου που θα γίνει το σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου 2016.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση σε 10 συνολικά κύκλους (καθένας από τους οποίους είναι αυτόνομος και με συγκεκριμένη θεματική), στην μορφή ενός κύκλου ανά μήνα, (6 ώρες ο κάθε κύκλος από Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Ιούνιο του 2016) είναι συνολικής διάρκειας 60 ωρών και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες του δρόμου καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει την κινησιολογική δραματουργία στο θέατρο. Προηγούμενη κινησιολογική εμπειρία είναι καλοδεχούμενη αλλά όχι απαραίτητη. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 20 άτομα. Απώτερος στόχος του εργαστηρίου, μετά την απαραίτητη και απαιτούμενη εκπαίδευση των συμμετεχόντων και μετά από αυστηρή επιλογή, είναι η σύσταση της πρώτης ομάδας σωματικού θεάτρου της Πάτρας και η δημιουργία παράστασης που θα παρουσιαστεί στο θέατρο act την σεζόν 2015 -2016

Στο Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρουστο θέατρο act εισηγητής είναι ο: Σπύρος Κουβαράς
Ένα σαββατοκύριακο το μήνα : Σάββατο και Κυριακή 14:00 - 17:00
Επόμενος Κύκλος: 16 και 17 Ιανουαρίου 2016
Κόστος συμετοχής ανά κύκλο: 30 € το άτομο
ή 140 € και για τους 6 επόμενους κύκλους με δυνατότητα πληρωμής σε δύο δόσεις. Χορήγηση Certificat d’aptitude professionnelle (πιστοποιητικό παρακολούθησης τύπου master class ) από την Compagnie Synthesis 748 / Spyros Kouvaras σε όσους παρακολουθήσουν από 30 ώρες και πάνω.
Πληροφορίες και εγγραφές: 6939769081, 6937389383, synthesis748@gmail.com.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Στο εργαστήριο σωματικού θεάτρου του Σπύρου Κουβαρά, της Compagnie Synthesis 748, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν σε μια μέθοδο μη λεκτικής δραματουργίας εκεί όπου το σώμα και η κίνηση αποτελούν τα μείζονα εργαλεία του ερμηνευτή - performer. Στο εργαστήριο αυτό η κίνηση θα υποκαταστήσει το κείμενο, το ίδιο το ανθρώπινο σώμα θα λειτουργήσει σαν κείμενο, σαν σκηνική και θεατρική παρτιτούρα.
Με αφετηρία τις τεχνικές και θεωρητικές προσεγγίσεις των πρωτοπόρων του σωματικού θεάτρου (Grotowski, Lecoq, Decroux) η συγκεκριμένη μέθοδος εξωτερικευμένη μέσω της σωματικής ερμηνείας και της δημιουργικότητας του καθένα, θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες μέχρι την κινησιολογική σύνθεση και την σκηνική performance.

Μέσω ασκήσεων τεχνικής και δομημένων αυτοσχεδιασμών, θα έρθει γενικά ο ηθοποιός πιο κοντά προς την αφηρημένη εικόνα (abstract image), πιο κοντά σε ένα είδος εικονοπλαστικού θεάτρου όπου η δραματουργική προσέγγιση αποκαλύπτεται καταρχήν με άξονα την κίνηση, με όχημα ένα συχνά μη ρεαλιστικό σωματικό παίξιμο. Η χρήση του κειμένου, στο εργαστήριο του Σπύρου Κουβαρά, έχει δευτερεύοντα ρόλο και εμφανίζεται προαιρετικά, πολλές φορές σαν συμπληρωματική μουσική υπόκρουση της κίνησης.
Ανοίγουν 5 θέσεις στο πολύ δημοφιλές εργαστήριο σωματικού θεάτρου του Σπύρου Κουβαρά Ανοίγουν 5 θέσεις στο πολύ δημοφιλές εργαστήριο σωματικού θεάτρου του Σπύρου Κουβαρά Reviewed by imerisios1 on 5:45:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.