Η παράσταση «Ο ΜπΑΤσος» στο θέατρο Λιθογραφείον

Ο ΜπΑΤσος, του Félix Estaire θα παρουσιαστεί σε 1η Πανελλήνια Παρουσίαση στην Πάτρα και στο θέατρο "Λιθογραφείον"
για  2 μόνο παραστάσεις Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 9:30 μμ
Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου

«Η τυφλή υπακοή σε διαταγές δεν ελαφραίνει τον άνθρωπο
από το ηθικό βάρος των πράξεών του ούτε απαλείφει την ευθύνη του»

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή το έργο του Ισπανού Félix Estaire «ΜπΑΤσος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και μετάφραση Κατερίνας Χριστοδούλου Τους δύο ρόλους του έργου, που παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα, ερμηνεύουν ο Μπάμπης Χατζηδάκης και η Άρτεμις Ορφανίδου.


ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο του Ισπανού Félix Estaire, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε, θίγει το θέμα του φαύλου κύκλου της βίας και των οδυνηρών συνεπειών της μέσα από τη σύγκρουση ενός πατέρα, αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος στη διαδήλωση με την κόρη του. Πώς θα αντιδράσει; Τι θα ακολουθήσει; Ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της στιγμής στις ζωές και των δύο και ποιες θεωρίες της ζωής του θα ανατραπούν;

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κείμενο, βαθιά πολιτικό που με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο και σύγχρονη θεατρική γλώσσα, θίγει ζητήματα και έννοιες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο φόβος, η χειραγώγηση μέσω του εκφοβισμού, η ελεύθερη έκφραση αλλά και η σημασία του καθήκοντος ιδωμένη από διαφορετικές ιδεολογικές οπτικές.

Το έργο του Félix Estaire θίγει το ίδιο το σύστημα, που επιθυμεί να φιμώνει κάθε αντίδραση, που εκπαιδεύει ανθρώπους να ασκούν βία σε άλλους ανθρώπους. Η βία προκαλεί βία. Και δεν έχει τέλος αυτό. Κατά τη διάρκειά του, το έργο μας προειδοποιεί για το καλά στημένο παιχνίδι του συστήματος αλλά στο τέλος του μας επισημαίνει πως ο ρόλος του ατόμου, μέσα σε αυτό, είναι καθαρά δική του υπόθεση και αναμφισβήτητα δική του ευθύνη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Video Art: gcldp Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Παϊτάρης
Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη
Υπεύθυνος οργάνωσης περιοδείας: Μάριος Παϊτάρης

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Μπάμπης Χατζηδάκης
Άρτεμις Ορφανίδου

Θέατρο Λιθογραφείον
Μαιζώνος 172 & Τριών Ναυάρχων
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 9:30 μμ
Η παράσταση «Ο ΜπΑΤσος» στο θέατρο Λιθογραφείον Η παράσταση «Ο ΜπΑΤσος» στο θέατρο Λιθογραφείον Reviewed by imerisios1 on 6:10:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.