Ο Βασίλης Κατσικονούρης στο Θέατρο Λιθογραφείον

Η Κοινο_τοπία παρουσιάζει τα βιβλία του Βασίλη Κατσικονούρη
Μπαμπούσκα. Ένα μελαγχολικό μυθιστόρημα και Ντίντλο. Το σωματίδιο του χρόνου

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ θα παρουσιάσει στο θέατρο Λιθογραφείον την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 αφιέρωμα στο μυθιστορηματικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη.

Για τα μυθιστορήματα του γνωστού για το θεατρικό του έργο συγγραφέα, θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Μίνα Πετροπούλου κ΄ Μαίρη Σιδηρά, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το ροκ φοιτητικό συγκρότημα “Peers”, τα μέλη του οποίου φοιτούν στην Πολυτεχνική Σχολή Πατρών. Ο συγγραφέας θα τιμήσει το αφιέρωμα με την παρουσία του και θα συζητήσει ελεύθερα με το κοινό.
Τα μυθιστορήματα του Βασίλη Κατσικονούρη: Μπαμπούσκα. Ένα μελαγχολικό μυθιστόρημα (που έχει πλάκα), Κέδρος 2012 και Ντίντλο. Το σωματίδιο του χρόνου. (Ένα γρήγορο μυθιστόρημα για το σωστό timing), Γαβριηλίδης 2014, συγκεντρώνουν βασικά θεματικά και υφολογικά γνωρίσματα του συγγραφέα, αναγνωρίσιμα στο θεατρικό του έργο, μετα-ποιημένα όμως για τις κειμενικές ανάγκες του μυθιστορηματικού κόσμου: 

Η ταχύτητα διαλόγων και η αλληλοδιαδοχή των εικόνων - σκηνών, η διαπολιτισμική συνεργασία πολιτιστικών ιδιωμάτων, μουσικών, πεποιθήσεων και στάσεων του 20ού κατεξοχήν αιώνα, η συναίρεση του μεταφυσικού και του φυσικού κόσμου, η ανθρωποκεντρική και ανθρωπιστική σκόπευση, για να αναφερθούμε χαρακτηριστικά, συνέχουν τα μυθιστορήματα μεταξύ τους και με τa θεατρικά έργα του συγγραφέα.
Το συγκρότημα “Peers” αποτελείται από τους: Αναστάσιο Τσικούρα και Παναγιώτη Παπαλεξίου (κιθάρα), Κωνσταντίνο Σαρδέλη (φωνή), Κατερίνα Παπαχρήστου (μπάσο) και Νίκο Πιέρρο (ντραμς).

Ο Βασίλης Κατσικονούρης στο Θέατρο Λιθογραφείον Ο Βασίλης Κατσικονούρης στο Θέατρο Λιθογραφείον Reviewed by imerisios1 on 8:25:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.