Η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά έρχεται στην Πάτρα σε Συνέδριο με τίτλο "Η Συρία που αγάπησα"

Η ιστορικός και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα Μαριάννα Κορομηλά είναι η προσκεκλημένη ομιλήτρια στην τελετή έναρξης του συνεδρίου «Ενδόραμα ‘15»,
που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22/1/2016, ώρα 21.00 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, με θέμα «Η Συρία που αγάπησα».

Παράλληλα, στο φουαγιέ θα πραγματοποιηθεί ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας, με χαρτογραφικό και εικονογραφικό υλικό από το Αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (ΑΠΑΝ, http://www.apan.gr).

Τη φετινή χρονιά το «Πολιτιστικό Ενδόραμα» είναι αφιερωμένο στη Συρία, μια χώρα με μακριά ιστορία, βαθύ πολιτισμό και ευγενικούς κατοίκους, που ερημώνει και πρέπει να γίνει γνωστή. Έστω και τώρα – ή τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Μαζί της σβήνει ένας μεγάλος πολιτισμός που θεμελιώθηκε από τους Μακεδόνες βασιλείς και εξελίχθηκε στο πέρασμα των αιώνων, δίχως ποτέ να απαρνηθεί τις ρίζες του. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε τόπους και μνημεία που πιθανόν να μην υπάρχουν πια.

Μεγάλο μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο στο Χαλέπι, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ανατολής, το μαρτυρικό Χαλέπι. Σε αυτή την έκθεση η ομάδα του ΑΠΑΝ μας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και κείμενα που θα βοηθήσουν τον επισκέπτη να κατανοήσει τη διατήρηση του ελληνισμού και της οικουμενικότητάς του σε έναν τόπο που αδυνατούμε να συλλάβουμε τον παραλογισμό της απώλειάς του. Περισσότερα:

http://www.apan.gr/gr/component/k2/item/1413-i-syria-pou-agapisa#prettyPhoto

Η έκθεση θα παραμείνει στο Συνεδριακό Κέντρο και πέρα από τη λήξη του συνέδριου, έως και την Κυριακή, 31/1/2016 (ώρες λειτουργίας: 10.00 – 16.00) και έχει ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, η Μαριάννα Κορομηλά θα βρίσκεται στον χώρο της Έκθεσης για δυο ξεναγήσεις ανοικτές στο κοινό, ώρες: 11.30 και 13.30.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το «Πολιτιστικό Ενδόραμα», μια παράλληλη δράση που συμπληρώνει κάθε χρόνο τις επιστημονικές εργασίες της ιατρικής (ενδοκρινολογικής) διημερίδας ΕΝΔΟΡΑΜΑ, σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να βγουν από τα όρια της ιατρικής επιστήμης και να «συνομιλήσουν» με έναν διαφορετικό τρόπο με την κοινωνία.

Θυμίζουμε ότι η ιατρική διημερίδα ΕΝΔΟΡΑΜΑ διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην επιστημονική κοινότητα της Ενδοκρινολογίας. Κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία του Ιανουαρίου, εκατοντάδες ενδοκρινολόγοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στην Πάτρα για να συζητήσουν τις δημοσιεύσεις και τις νεώτερες επιστημονικές εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε Οι εργασίες της θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2016 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.

Η ετήσια αυτή εκδήλωση καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε.

Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα, κατά την εκτίμηση τους, σημαντικότερα άρθρα με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης.

Η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά έρχεται στην Πάτρα σε Συνέδριο με τίτλο "Η Συρία που αγάπησα" Η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά έρχεται στην Πάτρα σε Συνέδριο με τίτλο "Η Συρία που αγάπησα" Reviewed by imerisios1 on 3:07:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.