Νέα Δημοκρατία… Επιστροφή

Του Νίκου Β. Οικονομόπουλου,
Μαιευτήρα - Χειρούργου - Γυναικολόγου
Επικεφαλή Παραταξης Πατρα Δυνατη
Δημοτικού Συμβούλου

Η Νέα Δημοκρατία μετά και την διαδικασία  εκλογής Αρχηγού της, απέδειξε ότι είναι μια πραγματικά εγγυημένη  δημοκρατική πολιτική Δύναμη με αρχές και πρωτόκολλα ,με άρωμα και στόχο το παρόν και το μέλλον του Εθνικού συμφέροντος.

Απέδειξε επίσης ότι οι δομές της, παρότι απαξιωμένες τον τελευταίο καιρό είναι ισχυρές και μπορεί να αντέξει και να διαχειριστεί το παρασκήνιο και κυρίως τη διαδικασία  περισσότερων  του ενός υποψηφίου. 
Απέδειξε και αυτό την ξεχωρίζει ότι μπορεί να διαχειρίζεται μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού, τις όποιες επιθυμίες και στενοχώριες ,να απορροφά τους κραδασμούς μιας τόσο κομβικής διαδικασίας και να βγαίνει ενωμένη και ισχυρή βηματίζοντας σταθερά από την επόμενη μέρα σε όσα οφείλει  να κάνει στο εσωτερικό της αλλά και στην κοινωνία .
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου Προέδρου της σε μια εποχή απόλυτης αμφισβήτησης του πολιτικού κόσμου και της πολιτικής ,σηματοδοτεί για τη Νέα Δημοκρατία μια νέα σελίδα αγώνων και για την Κοινωνία μια όαση ελπίδας .
Οι υποχρεώσεις της ως κόμμα εξουσίας είναι αυξημένες ,η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται νωρίς – νωρίς ότι μπορεί να εκφράσει τις αυξημένες ελπίδες του Ελληνικού Λαού.
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να προχώρηση παράλληλα και στην αξιοκρατική ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού με σύνθεση νέων προσώπων (όχι απαραίτητα ηλικιακά ) ,να παρουσιάσει μια αποτελεσματική αντιπολίτευση στη Βουλή και να παρέμβει όπου χρειάζεται για τα Εθνικά θέματα στο Ευρωπαϊκό και όχι μόνο στερέωμα .
Το κυρίως βάρος η Νέα Δημοκρατία οφείλει να το ρίξει στην κοινωνία ,η οποία μας παρακολουθεί και περιμένει με τις διάφορες δράσεις μας να μας εμπιστευτεί και να μας δώσει τη στήριξη της .
Ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια στη συγκρότηση ενός προγράμματος που θα δείχνει εμπεριστατωμένα και κοστολογημένα τον τρόπο που θα τερματιστεί η πολύχρονη κρίση είναι πρώτη ανάγκη .Η κοινωνία δυσπιστεί ,νιώθει ότι πολλαπλά έχει προδοθεί και ο θυμός ,η απογοήτευση και η μελαγχολία κυριαρχούν όσο η ανεργία ,η ανέχεια ,η πείνα  και από την άλλη η διαπλοκή ,η διαφθορά και η «τακτοποίηση» ημετέρων , παραμένουν   .
Το στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι το πώς θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να την πείσουμε να μας ακολουθήσει.
Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν ,η χώρα πρέπει να εκσυγχρονιστεί ,όχι σε βάρος των πολιτών .Πρέπει να δημιουργήσουμε γρήγορα περιβάλλον που θα μας κάνει να πάψουμε να περιφερόμαστε στο λαβύρινθο της υποκρισίας του, λαϊκισμού και της αναποτελεσματικότητας ,που μας έχει οδηγήσει ο Κος Τσιπρας και η συγκυβέρνηση.
Η ανασύνθεση της  μεσοαστικής τάξης με ότι αυτό συνεπάγεται  θα δημιουργήσει την ιδανική συνθήκη επανασυγκόλληση  του κοινωνικού ιστού, που διαλυμένος σήμερα βάζει σε μέγιστο κίνδυνο την αυθύπαρξη μας .

Νέα Δημοκρατία… Επιστροφή Νέα Δημοκρατία… Επιστροφή Reviewed by imerisios.gr on 9:50:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.