Ιατρικός Σύλ. Πάτρας: «Θανατική καταδίκη για την ιδιωτική υγεία το νέο ασφαλιστικό»

«Θανατική ποινή» για την ιδιωτική υγεία αποκαλεί το νέο ασφαλιστικό ομοσχέδιο ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του
: «Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τη μαζική χρεοκοπία των ατομικών ιατρείων, καθώς τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα προοιωνίζουν την καθολική κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη της χώρας.
Οι συνολικές επιβαρύνσεις (φορολογικές και ασφαλιστικές) από την άσκηση του επαγγέλματος υπερβαίνουν σε ποσοστιαία αναλογία, το 70% του συνολικού εισοδήματος, καθιστώντας τα ιατρεία μη βιώσιμα. 
Η μεγαλόστομη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, μετατρέπεται σε οδοστρωτήρα θεμελιωμένων δικαιωμάτων επιβίωσης και επαγγελματικής αξιοπρέπειας του ιατρού, όπως και άλλων επαγγελματικών ομάδων, με την ανήθικη και αντισυνταγματική διασύνδεση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών με το εισόδημα, και μοναδικό αντάλλαγμα, την πείνα και την εξαθλίωση για τους συνταξιούχους υγειονομικούς της χώρας. 
Με το άκρως υφεσιακό αυτό μέτρο, η φτωχοποίηση του Έλληνα ιατρού αποτελεί μοναδικό εργαλείο εξασφάλισης φτηνού ιατρικού δυναμικού και υπαλληλοποίησης από πολυεθνικές εταιρείες ή μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα. Είναι εντυπωσιακό πως η ρηξικέλευθη ενθρόνιση και παράδοση της ιδιωτικής υγείας στο μεγάλο επιχειρηματικό συμφέρον πραγματοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία με τυμπανοκρουσίες προεκλογικά, διακήρυττε την καθολική εξόντωσή του.
Τέλος, η προγραμματισμένη λεηλασία του ΕΤΑΑ-ΤΥ (ΤΣΑΥ), με την κλοπή και υφαρπαγή των αποθεματικών, της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ταμείου, αποτελεί βαριά προσβολή για το σύνολο των ιατρών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας που προσέφεραν με αίμα και ιδρώτα, αποτρέποντας την κατάρρευση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.»

Ιατρικός Σύλ. Πάτρας: «Θανατική καταδίκη για την ιδιωτική υγεία το νέο ασφαλιστικό» Ιατρικός Σύλ. Πάτρας: «Θανατική καταδίκη για την ιδιωτική υγεία το νέο ασφαλιστικό» Reviewed by imerisios.gr on 9:18:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.