Εξ’ Ανατολών: Αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι

Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 21.30 το θέατρο act θα φιλοξενήσει το συγκρότημα Εξ' Ανατολών σε ένα αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι, με σκοπούς από τη Σμύρνη, Αλάτσατα, Βούρλα, την Καππαδοκία και την Αρμενία.


Σκοπός του αφιερώματος είναι η παρουσίαση των τραγουδιών και η επίδραση που είχαν στην καθημερινότητα των ανθρώπων της τότε εποχής, να μεταφερθεί νοερά το κοινό σε ένα άκουσμα μυσταγωγικό και ταυτόχρονα διαχρονικό που ακούγεται μέχρι σήμερα.
Η ερμηνεία των τραγουδιών θα γίνει από το συγκρότημα Εξ' Ανατολών, μια παρέα νέων ανθρώπων που αγαπούν την παράδοση και τη μουσική της ανατολής. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Θεοδόση Μπεκούλη στο ούτι, Μιλτιάδη Κόρδα στο ταμπουρά και στο τραγούδι, Διογένη Οικονόμου στη κιθάρα και στο λαούτο, Γιώργο Μπαράκο στα κρουστά.

Μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν στο αφιέρωμα: Χαρμάν γερί, Σύρε να πείς στη μάνα σου, Σε καινούρια βάρκα μπήκα, Βάλε με στην αγκαλιά σου, Ελενίτσα, Σάλα σάλα, Μην ορκίζεσαι βρε ψεύτρα, Τα βράδια μου τα εργένικα.


«Εξ’ Ανατολών» | στο θέατρο act
Αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι
Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 21.30
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037, 6936122263
Εξ’ Ανατολών: Αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι Εξ’ Ανατολών: Αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι Reviewed by imerisios.gr on 8:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.