Ενδόραμα: Επιστημονική διημερίδα Ενδοκρινολογίας, Διαβητολογίας και Μεταβολισμού – Πολιτιστικό αφιέρωμα στην Συρία

Στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2016 θα διεξαχθεί, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, η διημερίδα ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’15.
Η ετήσια αυτή εκδήλωση καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα, κατά την εκτίμηση τους, σημαντικότερα άρθρα με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης. Η πρωτότυπη αυτή ιατρική διημερίδα διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην επιστημονική κοινότητα της Ενδοκρινολογίας. Κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία του Ιανουαρίου, εκατοντάδες ενδοκρινολόγοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στην Πάτρα για να συζητήσουν τις δημοσιεύσεις και τις νεώτερες επιστημονικές εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε. 

Τις επιστημονικές εργασίες της διημερίδας συμπληρώνει κάθε χρόνο το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ», σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να βγουν από τα όρια της ιατρικής επιστήμης και να «συνομιλήσουν» με έναν διαφορετικό τρόπο με την κοινωνία. Τη φετινή χρονιά το «Πολιτιστικό Ενδόραμα» είναι αφιερωμένο στη Συρία. Μια χώρα με μακριά ιστορία και βαθύ πολιτισμό, που χάνεται κι ερημώνει, και πρέπει να γίνει γνωστή. Έστω και τώρα – ή τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Προσκεκλημένη ομιλήτρια στην τελετή έναρξης (Παρασκευή, 22/1/2016, ώρα 21.00) είναι η ιστορικός και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα, Μαριάννα Κορομηλά, με θέμα «Η Συρία που αγάπησα». Παράλληλα, στο φουαγιέ του ΣΠΚ, θα πραγματοποιηθεί ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας, με χαρτογραφικό και εικονογραφικό υλικό από το Αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (ΑΠΑΝ, http://www.apan.gr). Η έκθεση θα παραμείνει στον ίδιο χώρο και πέρα από τη λήξη του συνέδριου, έως και την Κυριακή, 31/1/2016 (ώρες λειτουργίας: 10.00 – 16.00). Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, η Μαριάννα Κορομηλά θα βρίσκεται στον χώρο της Έκθεσης για δυο ξεναγήσεις ανοικτές στο κοινό, ώρες: 11.30 και 13.30. 
Η είσοδος στην τελετή έναρξης και στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Την επιμέλεια για το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ» έχει 
η αρχαιολόγος Ανδρονίκη Π. Χρυσάφη.
Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου: Α. Βαγενάκης, Ομότιμος Καθηγητής
- Ν. Γεωργόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής - Κ. Μάρκου, Καθηγητής.

Ενδόραμα: Επιστημονική διημερίδα Ενδοκρινολογίας, Διαβητολογίας και Μεταβολισμού – Πολιτιστικό αφιέρωμα στην Συρία Ενδόραμα: Επιστημονική διημερίδα Ενδοκρινολογίας, Διαβητολογίας και Μεταβολισμού – Πολιτιστικό αφιέρωμα στην Συρία Reviewed by imerisios.gr on 1:13:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.