Την έκθεση «Όνειρο και Απουσία» επισκέφτηκαν οι μαθητές του Λυκείου Κάτω Αχαΐας

Την Τρίτη 26/1/2016 οι μαθητές του Λυκείου Κάτω Αχαΐας με τη συνοδεία της καθηγήτριας κ. Αιμιλίας Σιακοβέλη και του καθηγητή κ. Ηλία Στυλιδιώτη, επισκέφτηκαν στη Πάτρα την έκθεση φωτογραφιών «Όνειρο και Απουσία».
Οι μαθητές έχουν ξεκινήσει φέτος μια πρωτότυπη πολιτιστική δράση στο σχολείο τους, με τίτλο «Η φωτογραφία πάει σχολείο» με το συντονισμό της υπεύθυνης πολιτιστικών προγραμμάτων Β’ βάθμιας εκπαίδευσης νομού Αχαΐας, κ. Ισμήνης Καβαλάρη.
Την έκθεση διοργάνωσε η ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ – Αχαΐας. 
Το ζητούμενο σε αυτή την έκθεση ήταν να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή, αυτό που λείπει από την εικόνα και το στοίχημα για κάθε φωτογράφο, να το αναδείξει. Έτσι οι 70 φωτογραφίες της έκθεσης μεταφέρουν τους μαθητές σε ένα κόσμο ανύπαρκτο και όμως αληθινό, στον κόσμο της απουσίας και των ονείρων.
Οι μαθητές κλήθηκαν να δώσουν «τίτλο» σε φωτογραφίες της έκθεσης, ώστε να προκύψει, με ένα πρωτότυπο τρόπο, η διαφορετικότητα με την οποία καθένας μπορεί να δει ένα φωτογραφικό έργο. Στους μαθητές μίλησαν οι υπεύθυνοι της φωτογραφικής ομάδας «Πολύμορφο» και απάντησαν στις ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια οι μαθητές και τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας «Πολύμορφο» πήγαν μαζί για φωτογράφιση στο πάρκο Δυμαίων.
Οι διοργανωτές της έκθεσης ανακοίνωσαν ότι λόγω του μεγάλου αριθμού σχολείων που έχουν εκδηλώσει επιθυμία να επισκεφτούν την έκθεση, θα παραταθεί η διάρκεια της μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Εκθέτουν με αλφαβητική σειρά:
Αθανασία Γκρος, Αιμιλία Σιακοβέλη, Ακριβή Καναβού, Ανδρέας Παπανδρέου, Απόστολος Καλλιακμάνης, Αρετή Λαμπροπούλου, Βασίλης Παναγόπουλος, Βάσω Λυμπέρη, Γιάννης Κοπανάς, Γιάννης Ντάρλας, Γιάννης Πατρώνης, Γιώργος Αναγνώστου, Γιώργος Παναγόπουλος, Γιώργος Χριστολουκάς, Δέσποινα Λέκκα, Δημήτρης Σαρχώσης, Ζωή Προδρομάκη, Θανάσης Αναστασόπουλος, Θάνος Παπαδημητρίου, Κώστας Λεπενιώτης, Κώστας Τσέλος, Λένα Μίμη, Λευτέρης Στεφανίδης, Μαίρη Γιαννοπούλου, Μαρί Αμπλά, Μαρία Γεωργοπούλου, Μαρία Κοσσυφίδου, Μαρία Μητροπούλου, Μαρίνα Κανελλοπούλου, Νάνσυ Μάρκου, Νίκος Σκαλτσάς, Σόνια Πουλή, Στάσια Διακουμίδου, και Φώτης Αθανασόπουλος
Διάρκεια: Από 11/1 έως 15 Φεβρουαρίου 2016. Ώρες επίσκεψης τις καθημερινές από 19:00 – 22:00 ή κατόπιν συνεννοήσεως. Πληροφορίες polymorfo.gr@gmail.com

Την έκθεση «Όνειρο και Απουσία» επισκέφτηκαν οι μαθητές του Λυκείου Κάτω Αχαΐας Την έκθεση «Όνειρο και Απουσία» επισκέφτηκαν οι μαθητές του Λυκείου Κάτω Αχαΐας Reviewed by imerisios.gr on 9:34:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.