Παρέμβαση Παπαθεοδώρου για την υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου

Την άμεση απάντηση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή της Αχαΐας
 ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Όπως επισημαίνει: « Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου λειτουργεί από το 1958 και καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών της Αιγιαλείας και της ευρύτερης περιοχής. Τα προβλήματα που καταγράφονται σήμερα στη λειτουργία του νοσοκομείου είναι πολλά. 
Πρώτιστο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των μονάδων σε ιατρικό κυρίως προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ οι ιατρικές αλλά και οι ανθρώπινες δυνατότητες λόγω των 24ωρων εφημεριών της Χειρουργικής Κλινικής. 
Όπως ανακοινώθηκε, η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος αναγκάστηκε να θέσει σε εφαρμογή τη μερική λειτουργία του τμήματος στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εφημεριών, το οποίο περιορίζεται πλέον σε τρεις μόνο μέρες. Με βάση το νέο καθεστώς, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά και δέχεται περιστατικά, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες σταματά να εφημερεύει. 
Κατά συνέπεια, τα περιστατικά που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από την χειρουργική κλινική, θα μεταφέρονται στα νοσοκομεία Πατρών (Άγιος Ανδρέας και Ρίο), επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση  στο χώρο της Υγείας στην Αχαΐα για την κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η υποβάθμιση των υπηρεσιών της Υγείας στην περιοχή της Αχαΐας είναι δεδομένη.»

Παρέμβαση Παπαθεοδώρου για την υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου Παρέμβαση Παπαθεοδώρου για την υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου Reviewed by imerisios.gr on 1:38:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.