Η γαλλοτουρκική ταινία που είναι υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας


Με μία ωραία συγκυρία, η εξαιρετική όπως λέγεται ταινία «Ατίθασες – Mustang» θα προβληθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στο πλαίσιο του β’ κύκλου για την περίοδο 2015-2016, της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Το κοινωνικό φιλμ «Ατίθασες» που είναι μία Τουρκογαλλική παραγωγή, διάρκειας 98 λεπτών, προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 88α Όσκαρ, οι υποψηφιότητες των οποίων ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016.

Η σκηνοθεσία είναι της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν και παίζουν οι: Ελίτ Ισκάν, Γκιουνές Σενσόι, Τουγκμπά Σουνγκούρογλου

Πέντε αδελφές μεγαλώνουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στην επαρχιακή βόρεια Τουρκία, εγκλωβισμένες σε μια αναπόδραστη και απόλυτα οπισθοδρομική κοινωνική πραγματικότητα.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του, «ο ορισμός του εμπορικού σινεμά με καλλιτεχνική διάσταση, σε μια εύπεπτη, μα καλοστημένη και τραβηχτική ιστορία ενηλικίωσης. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Σικάγο, Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετοχή στο “Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών” των Κανών».

Όπως κάθε Δευτέρα θα γίνουν 3 προβολές στις 18.00, στις 20.15 και η βραδινή στις 22.30, στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Η γαλλοτουρκική ταινία που είναι υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας Η γαλλοτουρκική ταινία που είναι υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας Reviewed by imerisios1 on 11:13:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.