Ομάδα Θεατρικής Έκφρασης & Αυτογνωσίας

Η ομάδα αυτή στοχεύει στην ανακάλυψη του τρόπου που το θεατρικό γεγονός συνηχεί με αυτό που ο καθένας μας φέρει ως σώμα, ιστορία και διάθεση.

Διερευνώντας την έννοια της παρόρμησης του δρώντος προσώπου προκύπτει σταδιακά η οικοδόμηση ενός δραματικού τοπίου, μοναδικού για τον καθένα, κοντά τόσο στην ελεύθερη, αυθεντική έκφραση όσο και στην πειθαρχημένη επεξεργασία. Πόσο αληθινά μπορούμε άραγε να μπούμε στο παιχνίδι, πόσο μπορούμε να αφεθούμε σε αυτό που συμβαίνει, να του επιτρέψουμε να αρθρωθεί και να εξελιχθεί σε μια θεατρική στιγμή χωρίς φτιασίδια; Και πώς αυτό που ειπώνεται κάθε φορά πηγάζει και σχετίζεται με αυτό που βαθύτερα εννοούμε; Και πώς η Σιωπή θα ντύσει το παιχνίδι αυτό για να το κάνει να ακουστεί πιο δυνατά; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν με τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε αυτή την διερεύνηση είναι η μέθοδος της δραματοθεραπείας, του θεατρικού παιχνιδιού, του ενεργειακού και τελετουργικού θεάτρου και του θεάτρου της επινόησης. Βασικοί μας άξονες η αφαίρεση, η σιωπή, ο ρυθμός, η εργασία με τον Άλλον και η εμπιστοσύνη στην δύναμη του Εδώ και Τώρα. Δεν προϋποτίθεται καμία προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο η διάθεση για παιχνίδι και ανακάλυψη.

Η ομάδα θα συναντιέται 2 φορές το μήνα,
Σάββατο 18:00 -21:00 από Ιανουάριο έως Ιούνιο 2016.
Ανοιχτές Συναντήσεις 16 & 30 Ιανουαρίου 2016
Κόστος Συμμετοχής:15 Ευρώ /Συνάντηση
Απαραίτητη Κράτηση Θέσης
Εργαστήρι Μουσικής Εμπειρίας & Μάθησης
Μαιζώνος 16, Πάτρα
Τηλ. Επικοινωνίας: 2610- 625530, 6977 707445


Ομάδα Θεατρικής Έκφρασης & Αυτογνωσίας Ομάδα Θεατρικής Έκφρασης & Αυτογνωσίας Reviewed by imerisios1 on 10:30:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.