Έκλεβαν πελάτες σε εμπορικά καταστήματα στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έντεκα κλοπές σε βάρος πελατών εμπορικών καταστημάτων στην Πάτρα, που έλαβαν χώρα τον προηγούμενο μήνα.


Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο αλλοδαπών γυναικών, υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 24 και 20 ετών, για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, από τις (8-12-2015) μέχρι και τις (12-12-2015), στην Πάτρα, οι δύο δράστιδες διέπραξαν έντεκα κλοπές σε βάρος πελατών καταστημάτων ένδυσης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (3.000) ευρώ.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστιδες, για τη διάπραξη των κλοπών, είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, όπου προσποιούμενες τις πελάτισσες των καταστημάτων πλησίαζαν τις παθούσες και κρατώντας ενδύματα ή τσάντες για κάλυψη, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους.

Επιπλέον, επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές και μεσημεριανές ώρες, όπου τα καταστήματα παρουσίαζαν μεγάλη κίνηση, προκειμένου να εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό που επικρατούσε.

Σημειώνεται, ότι οι δράστιδες, τον προηγούμενο μήνα, συνελήφθησαν στην Καβάλα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, για ακόμη έξι κλοπές που είχαν διαπράξει με την ίδια μεθοδολογία. (Δελτίο Τύπου  29-12-2015: Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές πορτοφολιών στην Καβάλα )

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δράστιδων υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Έκλεβαν πελάτες σε εμπορικά καταστήματα στην Πάτρα Έκλεβαν πελάτες σε εμπορικά καταστήματα στην Πάτρα Reviewed by imerisios.gr on 7:02:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.