Έρχεται η κινεζική καλλιτεχνική ομάδα «China Anhui Art Troupe» στο Συνεδριακό

Χορός, ζωντανή μουσική, τραγούδια και  χρώμα, συνθέτουν το πάζλ της «πολύτεχνης» παράστασης που θα δώσει η διακεκριμένη  κινέζικη ομάδα «China Anhui Art Troupe»
σε μια μοναδική εμφάνιση της η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ.

Η εκδήλωση είναι προϊόν  της συνεργασίας του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, του Πατρινού Καρναβαλιού και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και είναι ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Αχαϊας, στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος «Ανχουί» (China Anhui Art Troupe) είναι ένα από τα διασημότερα σύνολα παραστατικών τεχνών της Κίνας και έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες. Μέσα από τα προγράμματα των παραστάσεών του ανά τον κόσμο, το «China Anhui Art Troupe» αναδεικνύει τη μακραίωνη παράδοση της Κίνας –και συγκεκριμένα της Επαρχίας Ανχουί– σε ποικίλες μορφές τέχνης, όπως ο χορός, τα ακροβατικά, η μουσική και το τραγούδι

Στην Επαρχία «Ανχουί», από την οποία προέρχονται περισσότερες από 100 καλλιτεχνικές ομάδες, γεννήθηκαν δύο από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του κινεζικού πολιτισμού: το παραδοσιακό «ανατολικό μπαλέτο» (Εastern Βallet), ένας ιδιαίτερα δημοφιλής χορός της Κίνας, με άνθη και τύμπανα και η Όπερα Χουανγκμέι (Huangmei), ένα από τα πέντε διασημότερα είδη μουσικοχορευτικού θεάτρου, η οποία διαφέρει ωστόσο από την Όπερα του Πεκίνου.

Όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση του «China Anhui Art Troupe» στην Αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν κινέζους καλλιτέχνες σε αυθεντικές χορογραφίες του «ανατολικού μπαλέτου» αλλά και σε αποσπάσματα έργων της Όπερας Xουανγκμέι (Huangmei).

Για την εμφάνισή τους στην Πάτρα, οι ερμηνευτές του Θιάσου «Ανχουί» έχουν επιλέξει αντιπροσωπευτικά δείγματα του πλούσιου ρεπερτορίου τους, εμπνευσμένα από την πανάρχαια πολιτιστική παρακαταθήκη της χώρας τους.

Ακροβατικά με βεντάλιες, μάσκες, ομπρέλες αλλά και φιγούρες που παραπέμπουν στις πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, λαϊκές μελωδίες που ερμηνεύονται από παραδοσιακά έγχορδα (όπως το liuqin που μοιάζει με μικρό μαντολίνο ή το suona, που το σχήμα του θυμίζει κάπως το δικό μας όμποε), ρυθμικούς σκοπούς με έντονη την παρουσία των γκονγκ και των τυμπάνων, τρυφερά τραγούδια που μιλούν για τη φύση, τις εποχές του χρόνου και για καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων στην ύπαιθρο, τελετουργικούς χορούς δεξιοτεχνικών απαιτήσεων με εντυπωσιακά κοστούμια, πολύχρωμα μαντίλια και εξωτικά λουλούδια.

Ένα μαγευτικό πολυθέαμα αξιώσεων που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο κόσμο της κινεζικής τέχνης

Τιμή εισιτηρίου 10.00€

Προπώληση εισιτηρίων Discover, βιβλιοπωλείο 38o 14’,Οπτικά Καραμούζης, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» και στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών πριν την παράσταση.

Έρχεται η κινεζική καλλιτεχνική ομάδα «China Anhui Art Troupe» στο Συνεδριακό Έρχεται η κινεζική καλλιτεχνική ομάδα «China Anhui Art Troupe» στο Συνεδριακό Reviewed by imerisios.gr on 9:38:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.