Julius, με τους Αγλαΐα Παππά, Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο

Julius, του Κωνσταντίνου Χατζή
Με τους Αγλαΐα Παππά, Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Για 4 παραστάσεις
Δευτέρα 1, Τρίτη 2 και Δευτέρα 8, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, 9:30μμ

Μετά από την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζουν την παράσταση "Julius", με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο στους δύο ρόλους του έργου, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον 

4 μόνο παραστάσεις Δευτέρα 1, Τρίτη 2 και Δευτέρα 8, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, 9:30μμ
.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τι θα γινόταν αν η Μάγδα Γκέμπελς δεν αυτοκτονούσε, προκειμένου να σώσει και να μεγαλώσει το μικρότερο παιδί της;
Ο συγγραφέας του έργου, χρησιμοποιεί ένα ιστορικό πρόσωπο απλώς ως ερέθισμα. Το έργο είναι μια πολιτική τοποθέτηση, μια επιλογή ιδεολογίας. 
Πως εκπαιδεύεται ένα παιδί και καθοδηγείται για να καθοδηγήσει αργότερα ως ενεργό μέλος μιας κοινωνίας. Και εδώ βρίσκεται όλη η ουσία. Γιατί ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε, μπορεί να αναθρέψουμε έναν άγγελο ή ένα τέρας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Ερμηνεύουν: Αγλαΐα Παππά, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα Χρώμα
Διαχείριση παραγωγής-φωτογραφίες: Γεωργία Λένη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Κατσιαούνης
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Χατζής ξαναφέρνει στη ζωή τη Μάγδα Γκέμπελς, την άρια Μήδεια, και ένα από τα παιδιά της, που σκότωσε στην καγκελαρία πιστή μέχρι τέλους στον Χίτλερ. Το έργο συγκλονίζει και σοκάρει σε μια εποχή που ο φασισμός είναι παντού γύρω μας. Η υπόμνηση της ανατριχιαστικής πραγματικότητας είναι οδυνηρή. «Εσείς μας διαλέξατε. Εσείς. Είσαστε ίδιοι με μας» λέει η Αγλαΐα Παππά απευθυνόμενη στο κοινό. Και πείθει τόσο για την αλήθεια της δήλωσης όσο και με τη συγκλονιστική ερμηνεία της.
Έφη Μαρίνου / Η Εφημερίδα των Συντακτών

Η Αγλαΐα Παππά, ένα βελούδο που μέσα σε λίγη ώρα μεταμορφώνεται σε ατσάλι, πρωταγωνιστεί στο «Julius» του Κωνσταντίνου Χατζή που ο ίδιος έχει ανεβάσει στον «Προσωρινό». Ένα δυνατό κείμενο, έξοχα σκηνοθετημένο, που σχετίζει τη ναζιστική Γερμανία με το φοβιστικό δικό μας σήμερα του ενεδρεύοντος φασισμού, μέσα από μια γυναίκα, η οποία παραπέμπει στην Μάγκντα Γκέμπελς, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Χίτλερ, που, όταν η Γερμανία κατέρρευσε, αυτοκτόνησε μαζί με τον άντρα της αφού δηλητηρίασαν τα έξι τους παιδιά - και τον ανάπηρο γιο της... Με συμπαραστάτη τον ισάξιό της ταλαντούχο νεαρό ηθοποιό Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο, η Αγλαΐα Παππά κι εδώ, γι άλλη μια φορά, δίνει ρέστα.
Γιώργος Σαρηγιάννης / Το Τέταρτο Κουδούνι

Η Αγλαΐα Παππά, σφιγμένη στο μαύρο φόρεμα, αγέρωχη, με λιτά τα ξανθά μαλλιά, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, σωματοποιεί το κείμενο ή, καλύτερα, το εγγράφει σε όλες τις εναλλαγές του στο πρόσωπό της. Σε μια από τις δυνατότερες ερμηνείες της, αναδεικνύει μέσα από έναν αστείρευτο πλούτο εκφράσεων όλες τις διαβαθμίσεις του κτηνώδους τού φασισμού, αλλά και τις παραπλανητικές εκφάνσεις τρυφερότητας, ανθρωπιάς, που δεν αποβλέπουν παρά στην καλύτερη πραγμάτωση των στόχων του. Οι αναδρομές της στο παρελθόν την παριστάνουν ευάλωτη, με ευαισθησίες που γρήγορα αποδεικνύονται υλικά για να σφυρηλατηθεί καλύτερα το απεχθές σχέδιό της. Φωνή με εναλλαγές, στόμα που χύνει ή χαϊδεύει λέξεις, ανάλογα με το αν εκφράζουν τη χαμένη υπόθεση ή το υποσχόμενο μέλλον, κρατάει επί σχεδόν πενήντα λεπτά σε διαρκή ένταση το θεατή της.
Δημήτρης Τσατσούλης / Ελευθεροτυπία

Αγλαΐα Παππά: μια ηθοποιός που πρέπει να δεις. Η Αγλαΐα Παππά είναι συγκλονιστική στην ερμηνευτική της απόδοση. Η ηθοποιός, την οποία πολύς κόσμος έχει απολαύσει τις τρεις τελευταίες σεζόν σε μια αξιοθαύμαστη ερμηνεία ως Μαρία Στιούαρτ στο «Alarme» του Θεόδωρου Τερζόπουλου, πραγματικά καθηλώνει το κοινό της άμα τη εμφανίσει. Μένεις με ανοιχτό το στόμα να παρακολουθείς μια σπουδαία ηθοποιό, η οποία επιβεβαιώνει την κλάση της.
Ιωάννα Μπλάτσου / protagon.gr

INFO
Θέατρο Λιθογραφείον
Μαιζώνος 172 και Τριών Ναυάρχων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Δευτέρα 1, Τρίτη 2 και Δευτέρα 8, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, 9:30μμ

Κρατήσεις στο 2610328394 και με μήνυμα στην σελίδα του θεάτρου στο facebook

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Κανονικό: 14 € 
Φοιτητικό, σπουδαστικό, πολυτέκνων, ανέργων: 10€
Ατέλειες, φοιτητές δραματικής, θεατρικών σπουδών, θεατρικών ομάδων 8 €
Julius, με τους Αγλαΐα Παππά, Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο Julius, με τους Αγλαΐα Παππά, Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο Reviewed by Νίκη Παπαλεξοπούλου (facebook.com/niki.papalexopoulou) on 7:30:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.