Η Metropolitan Opera παρουσιάζει τους «Αλιείς Μαργαριταριών» στο Συνεδριακό του Πανεμπιστημίου


Η μεγαλοπρεπής όπερα του Bizet για τον πόθο και την λαχτάρα του έρωτα όπου τοποθετείται στην Άπω Ανατολή, παρουσιάζεται στην σκηνή της Met για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια! 


Για πρώτη φορά, μετά το 1916 που ο Enrico Caruso πρωταγωνίστησε σ’ αυτήν την όπερα, η ΜΕΤ παρουσιάζει το πλούσιο, μελωδικό ρομάντσο του Bizet Αλιείς Μαργαριταριών σε σκηνοθεσία της Penny Woolcock, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ ανεβάζοντας το Δόκτωρ Ατόμικ του John Adams. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει μια διανομή με επικεφαλής την Diana Damrau στον ρόλο της όμορφης ιέρειας Λεϊλά. Ο Matthew Polenzani και ο Mariusz Kwiecien ερμηνεύουν τους ρόλους του Ναδίρ και του Ζούργκα, των δυο ψαράδων μαργαριταριών που η φιλία τους δοκιμάζεται από την αντιζηλία τους για την καρδιά της Λεϊλά∙ το “Au fond du temple saint” είναι ένα από τα πιο γνωστά ντουέτα στην όπερα. Ο Nicolas Testè ερμηνεύει τον αρχιερέα Νουραμπάντ στη νέα παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα την παραμονή του νέου έτους.

Εισιτήρια: €15 (κανονικό) και €10 (μειωμένο, για Μέλη Κινηματογραφικής Λέσχης, φοιτητικό, παιδιά, άνεργους).  Εισιτήρια διατίθενται από εμάς στις προβολές της Δευτέρας ή στο γραφείο μας κατά τις ώρες λειτουργίας του (Μέγαρο Κόλλα, Πλατεία Γεωργίου 3ος όροφος, τηλ. 693.6177790).

Διεύθυνση ορχήστρας:   Gianandrea Noseda         Σχεδιασμός προβολής:   59 Productions
Σκηνοθεσία:   Penny Woolcock                               Φωτισμοί:   Jen Schriever
Σκηνικά:   Dick Bird                                                Κουστούμια:   Kevin Pollard
Κινησιολογία:  Andrew Dawson
Ερμηνευτές: Λεϊλά  Diana Damrau,  Ναδίρ  Matthew Polenzani,  Ζούργκα  Mariusz Kwiecien, Νουραμπάντ   Nicolas Testé

Υπότιτλοι  Ελληνικοί                                                 Διάρκεια: 2.29΄

Η Metropolitan Opera παρουσιάζει τους «Αλιείς Μαργαριταριών» στο Συνεδριακό του Πανεμπιστημίου Η Metropolitan Opera παρουσιάζει τους «Αλιείς Μαργαριταριών» στο Συνεδριακό του Πανεμπιστημίου Reviewed by imerisios.gr on 9:30:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.